fbpx

WTA Tour: Η Σφιόντεκ αγγίζει τα ρεκόρ της Σερίνα

WTA Tour: Η Σφιόντεκ αγγίζει τα ρεκόρ της Σερίνα

Η σεζόν οδεύει στην ολοκλήρωσή της αλλά η Ίγκα Σφιόντεκ συνεχίζει να σημειώνει bagels. Η νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη πρόσθεσε άλλα δύο στο σύνολό της στη χρονιά φτάνοντας στην κατάκτηση του τίτλου στο Σαν Ντιέγκο όπεν. Η Πολωνή έχει φτάσει τα 21 με την Σερίνα Γουίλιαμς να έχει το απόλυτο ρεκόρ με 25 το 2013.

 Τα πιο πρόσφατα bagels της Σφιόντεκ σημειώθηκαν στα προημιτελικά του Σαν Ντιέγκο όπεν απέναντι στη νούμερο οκτώ του κόσμου, την Κόκο Γκοφ, αλλά και στον τελικό απέναντι στη Ντόνα Βέκιτς. Το ερώτημα πλέον είναι αν η Σφιόντεκ μπορεί να σπάσει το ρεκόρ των 25 bagels της Σερίνα Γουίλιαμς, μία αποστολή που δείχνει πολύ δύσκολη καθώς η επόμενη εμφάνισή της θα είναι στο WTA Tour Finals, εκεί που ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ εντονότερος.

 Η Ίγκα Σφιόντεκ κατέρριψε ένα άλλο ρεκόρ καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που φτάνει τους 10.000 βαθμούς σε μία σεζόν, μετά την Σερίνα Γουίλιαμς το 2013. Η Πολωνή έχει 10.835 για την ακρίβεια μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Σαν Ντιέγκο Όπεν. Αυτές που το έχουν πετύχει επίσης μέσα στον 21ο αιώνα είναι η Βικτόρια Αζαρένκα και η Μαρία Σαράποβα. Η Σφιόντεκ μπορεί να φτάσει τους 12.335 αν πάρει τον τίτλο στο WTA Finals περνώντας αήττητη από τον όμιλό της. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως δεν θα ξεπεράσει την απόλυτη επίδοση των 13.260 βαθμών της Αμερικανίδας που το 2013 είχε πάρει έντεκα τίτλων περιλαμβανομένων εκείνων σε γαλλικό, αμερικανικό όπεν και WTA Finals.

 «Είναι υπέροχο, δεν περίμενα να έχει μία τέτοια σεζόν φέτος», είπε η Σφιόντεκ. «Πίστευα ότι μπορεί να γίνει όταν φτάσω στην ακμή μου, όταν θα είμαι 24 ή 25 ετών, όταν θα έχω την εμπειρία. Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι ικανή να τα δίνω όλα και να παίζω καλά και να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. Όπως είπα στην Οστράβα τα όνειρά μου πραγματοποιούνται και είμαι πολύ υπερήφανη για τον εαυτό μου και την ομάδα. Με προετοιμάζει καλά και είμαι ικανή να παίζω καλά μέχρι το τέλος της σεζόν».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις