fbpx

San Diego Open, Σφιόντεκ-Βέκιτς 2-1: Νικήτρια του τουρνουά η Πολωνή – Βάζει πλώρη για το WTA Finals (vids)

San Diego Open, Σφιόντεκ-Βέκιτς 2-1: Νικήτρια του τουρνουά η Πολωνή – Βάζει πλώρη για το WTA Finals (vids)

Τον τίτλο του San Diego Open κατέκτησε η Ίγκα Σφιόντεκ, που κέρδισε στον μεγάλο τελικό την Ντόνα Βέκιτς με 2-1 σετ (6-3, 3-6, 6-0), και είναι έτοιμη για το WTA Finals στο Τέξας, στις 31/10.

Στο 1ο σετ, οι δύο τενίστριες έπαιζαν σε ισορροπημένο τέμπο, μιας και μέχρι το 4ο game το σκορ ήταν ισόπαλο (2-2).

Ακολούθησε ένα κομβικό σερί της 21χρονης Πολωνής, που έκανε και break στο ενδιάμεσο (5-2), για να μειώσει προσωρινά τη διαφορά η Βέκιτς, θέλοντας να επιστρέψει εκ νέου στη διεκδίκηση του σετ (5-3).

Κάτι που εν τέλει δεν έφερε εις πέρας, μιας και το 9ο game άνηκε στην Σφιόντεκ, που έκλεισε το σετ στο 6-3, και πήρε το 1ο προβάδισμα της αναμέτρησης.

Στο 2ο σετ, αντιστράφηκαν τελείως οι ρόλοι, με την 26χρονη τενίστρια από την Κροατία να παίρνει τα ηνία, όπως ακριβώς τα είχε στο προγενέστερο σετ η αντίπαλός της.

Αφού πάλι τα πρώτα 4 games ήταν μοιρασμένα (2-2), η No. 47 της παγκόσμιας κατάταξης πραγματοποίησε με τη σειρά της ένα καθοριστικό σερί με 3 κερδισμένα games, κάνοντας και το 1ο της break στο ενδιάμεσο, για να θέσει τις βάσεις για την ισοφάριση (5-2).

Η No. 1 του ταμπλό μείωσε σε 5-3, για να ανεβάσει τις πιθανότητές της να τελειώσει το ματς, αλλά δεν το πέτυχε, μιας και στο 9ο game πανηγύρισε στο τέλος η Βέκιτς, κλείνοντας το με το ίδιο σκορ (6-3), για να ισοφαρίσει στα σετ.

Στο 3ο και τελευταίο σετ, παρακολουθήσαμε έναν “μονόλογο” της πρωταθλήτριας του San Diego, καθώς δε χάρισε τίποτα στην Βέκιτς, ενώ της έδωσε μόλις 6 πόντους, μέσα στα 6 games.

Η Σφιόντεκ έφτασε εύκολα στο 6-0, μετά από 3 break (στο 2ο, στο 4ο και στο 6ο game), για να κλείσει το σετ, και να φτάσει στη νίκη, πανηγυρίζοντας έτσι τον 8ο φετινό της τίτλο, δύο εκ των οποίων ήταν σε Grand Slam τουρνουά (Παρίσι, Νέα Υόρκη).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις