fbpx

Ο δρόμος της Σάκκαρη για την πρόκριση στα WTA Finals

Ο δρόμος της Σάκκαρη για την πρόκριση στα WTA Finals

Προ των πυλών του Guadalajara Open βρίσκεται η Μαρία Σάκκαρη, που αναμένεται να αντιμετωπίσει το εν λόγω 1000άρι τουρνουά ως “σκαλοπάτι” για τα WTA Finals, στα οποία δεν είναι ακόμα βέβαια η πρόκρισή της.

Η No. 6 του ταμπλό τενίστρια χρειάζεται μια καλή (έως και τέλεια) παρουσία στα κορτ της Γουαδαλαχάρας, μιας και μόνο έτσι θα αυξήσει τις πιθανότητες συμμετοχής της στους τελικούς της WTA.

Μιας και σε αντίθετη περίπτωση, θα θέσει ζήτημα απώλειας των 620 βαθμών, από την περσινή της συμμετοχή στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Τη δεδομένη στιγμή, η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια βρίσκεται στην 10η θέση του WTA Race, με την πιθανή/μελλοντική αντίπαλό της, Βερόνικα Κουντερμέτοβα, να βρίσκεται μία θέση μπροστά (9η).

Με δεδομένη την απουσία της Σιμόνα Χάλεπ που είναι στο Νο8, αλλά δεν θα αγωνιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν, Σάκκαρη και Κουντερμέτοβα έχουν 69 βαθμούς διαφορά, 2.537 και 2.606 αντίστοιχα.

Με οποιαδήποτε διασταύρωσή τους στην επερχόμενη διασταύρωση, μιας και οι 2 βρίσκονται στο ίδιο ταμπλό, να σημαίνει πάρα πολλά για το ποια από τις δύο θα πάρει το εισιτήριο για τους τελικούς.

Τα σενάρια με αντίπαλο την Βερόνικα Κουντερμέτοβα:

Αν η 25χρονη Ρωσίδα τενίστρια κάνει τη… χάρη στην Μαρία και αποκλειστεί από νωρίς στη Γουαδαλαχάρα, τότε η Ελληνίδα θα θέλει μόνο 2 νίκες, για να την προσπεράσει στην κατάταξη.

Σε αντίθετη περίπτωση, τότε η Σάκκαρη (με την προϋπόθεση πως κάνει καλή πορεία στο τουρνουά) θα πρέπει να την κερδίσει στη διασταύρωσή τους στους “8”, ώστε να έχει και πάλι το πάνω χέρι για την πρόκριση.

Μπαντόσα, Μπέντσιτς και Κις απειλούν τη Σάκκαρη:

Η No. 12 της παγκόσμιας κατάταξης δεν είναι ο μόνος “μπελάς” της Μαρίας, μιας και στην άλλη μεριά του ταμπλό της Γουαδαλαχάρας υπάρχουν και οι Πάουλα Μπαντόσα, Μπελίντα Μπέντσιτς και Μάντισον Κις, που επίσης διεκδικούν την είσοδό τους στα WTA Finals.

Το “μαξιλαράκι ασφαλείας” για την Σάκκαρη μ’ αυτές τις 3 διεκδικήτριες, σε σχέση με την Κουντερμέτοβα, είναι πως ακόμα και αν η Μαρία χαιρετήσει από νωρίς στη διοργάνωση, αυτές επιβάλλεται να προχωρήσουν πολύ, ώστε να την προσπεράσουν στην κατάταξη.

Βέβαια, αν η Σάκκαρη βρει στον τελικό μία εκ των τριών, αυτό θα σημάνει και την απαραίτητη κατάκτηση του τίτλου για τη Μαρία, μιας και σε διαφορετική περίπτωση ίσως κινδυνέψει να χαθεί η πρόκριση στα τελικά.

Συμπερασματικά:

Η Μαρία Σάκκαρη έχει μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι θέλει και τι δε θέλει να δει στη Γουαδαλαχάρα, αλλά πρώτα απ’ όλα οφείλει να παίρνει εκείνη τις προκρίσεις, ώστε με την πάροδο της εβδομάδας να μειώνονται και οι πιθανότητες που τη θέλουν εκτός WTA Finals.

Αρχικά θέλει να βγει εκτός η Κουντερμέτοβα, είτε από νωρίς, είτε η ίδια η Μαρία να την αποκλείσει στα προημιτελικά. Μετέπειτα, δε θα ήθελε να δει να διακρίνονται οι Μπαντόσα, Μπέντσιτς και Κις.

Ειδάλλως, σε πιθανό τελικό με μία εξ’ αυτών, θα υποχρεωθεί να κερδίσει τον τίτλο, για να διασφαλίσει τη συμμετοχή της.

Το ταμπλό του Guadalajara Open

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις