fbpx

San Diego Open, Σφιόντεκ-Πέγκουλα 2-1: Στον τελικό με ανατροπή η No. 1 του κόσμου

San Diego Open, Σφιόντεκ-Πέγκουλα 2-1: Στον τελικό με ανατροπή η No. 1 του κόσμου

Σπουδαία ανατροπή και πρόκριση στον τελικό του San Diego Open για την Ίγκα Σφιόντεκ, που κέρδισε στον υπό βροχή ημιτελικό την Τζέσικα Πέγκουλα με 2-1 σετ (4-6, 6-2, 6-2).

Στο 1ο σετ, αν και η 21χρονη Πολωνή τενίστρια είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, διατηρώντας ένα μικρό προβάδισμα (2-1, 3-2, 4-2), στη συνέχεια είδε την Πέγκουλα να ανατρέπει τα έως τώρα δεδομένα και να πραγματοποιεί μία εντυπωσιακή επιστροφή.

Από το 7ο game, μέχρι και το 10ο, η 28χρονη Αμερικανίδα δεν έχασε κανένα, παίρνοντας μάλιστα πίσω το 1ο break της αντιπάλου της, αλλά και κάνοντας 1 ακόμα, για να κλείσει το σετ με το υπέρ της 6-4, για το προβάσδισμα.

Στο 2ο σετ, η No. 1 της παγκόσμιας κατάταξης κατάφερε αυτή τη φορά να επωφεληθεί από το αρχικό της προβάδισμα, και να μην επιτρέψει στην Πέγκουλα να επιστρέψει εκ νέου στην αναμέτρηση (3-0, 4-1).

Στο 6ο game η No. 6 του ταμπλό μείωσε την απόσταση (4-2), αλλά δεν ήταν αρκετό για να αποσοβήσει την απώλεια του σετ, μιας και το έκλεισε η Σφιόντεκ στα επόμενα 2 games, για το 6-2, δίνοντας μάλιστα μόλις 3 πόντους στην Αμερικανίδα.

Στο 3ο και τελευταίο σετ, μέχρι και το 4ο game επικρατούσαν οι απόλυτες ισορροπίες (2-2), για να ακολουθήσει ένα φανταστικό σερί της πλέον φιναλίστ της διοργάνωσης, με 4 κερδισμένα games.

Αρχικά πήρε με ένα μεγάλο hold, διάρκειας 7 λεπτών και 6 δευτερολέπτων, το 5ο game, ενώ στο 6ο και στο 8ο έκανε 2 νέα break, για να φτάσει στην τελική επικράτηση (6-2).

Σήμερα Κυριακή 16/10, η Πολωνή θα αντιμετωπίσει στον τελικό την Ντανιέλλε Κόλλινς, που προκρίθηκε επί της Βέκτις στον άλλο ημιτελικό, καθώς όταν ο διαιτητής υποχρεώθηκε να σταματήσει την αναμέτρηση λόγω της ασταμάτητης βροχής, η Αμερικανίδα ήταν μπροστά στα games με 4-2.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις