fbpx

Gijon Open, Ρούμπλεφ-Κόρντα 2-0: Πρωταθλητής στο Χιχόν ο Ρώσος (vids)

Gijon Open, Ρούμπλεφ-Κόρντα 2-0: Πρωταθλητής στο Χιχόν ο Ρώσος (vids)

Την κατάκτηση του Gijon Open πανηγύρισε ο Αντρέι Ρούμπλεφ, νικώντας στον τελικό της διοργάνωσης τον Σεμπάστιαν Κόρντα με 2-0 σετ (6-2, 6-3).

Στο 1ο σετ, ο 24χρονος Ρώσος τενίστας δυσκολεύτηκε στα πρώτα 2 games (1-1), αλλά με ένα εκπληκτικό σερί στα επόμενα 3, ξέφυγε αρκετά από τον Κόρντα (4-1), κάνοντας και το 1ο break της αναμέτρησης στο ενδιάμεσο.

Ο 22χρονος Αμερικανός τενίστας κατάφερε να μειώσει σε 4-2, αλλά δεν απέτρεψε την απώλεια του σετ, καθώς στο 7ο game, μετά από ένα hold διάρκειας 6 λεπτών και 28 δευτερολέπτων, ο Ρούμπλεφ πήρε εκ νέου προβάδισμα με 3 games (5-2), για να κλείσει το σετ στο επόμενο, κάνοντας νέο break (6-2).

Στο 2ο και τελευταίο σετ του τουρνουά, η ιστορία επαναλήφθηκε, μιας και πάλι αρχικά το παιχνίδι έμοιαζε ισορροπημένο (2-2), αλλά στην εξέλιξή του ο No. 9 του ranking κατάφερε να αποκτήσει απόσταση ασφαλείας από τον αντίπαλό του, κάνοντας το 3ο του break παράλληλα (5-2).

Πάλι η μόνη απάντηση του No. 47 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν να πάρει 1 game, για να μειώσει τη διαφορά, αλλά το 9ο game άνηκε στον Ρώσο, που έφτασε πιο εύκολα από ότι θα περίμενε στην κατάκτηση του τίτλου στο Χιχόν.

Αυτός ήταν και ο 12ος ATP τίτλος που κατακτάει ο Ρούμπλεφ, γίνοντας και ο 1ος τενίστας που κατακτά αυτό το νεοσύστατο τουρνουά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις