fbpx

Gijon Open, Κόρντα-Ρίντερκνες 2-0: Πρόκριση στον τελικό για τον Αμερικανό (vids)

Gijon Open, Κόρντα-Ρίντερκνες 2-0: Πρόκριση στον τελικό για τον Αμερικανό (vids)

Τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Gijon Open πανηγύρισε ο Σεμπάστιαν Κόρντα, νικώντας στον ημιτελικό τον Αρτούρ Ρίντερκνες με 2-0 σετ (7-6(2), 6-3).

Στο 1ο σετ, δε παρέκκλιναν καθόλου οι ισορροπίες, με τους δύο τενίστες να προσφέρουν μοναδικό θέαμα στις κερκίδες, φτάνοντας, μάλιστα, “χέρι-χέρι” μέχρι και το 12ο game, ώστε να οδηγηθεί το παιχνίδι σε tie-break (6-6).

Μετά από μία “μάχη” 9 λεπτών και 10 δευτερολέπτων, τελικά ξεχώρισε ο 22χρονος Αμερικανός, που κέρδισε με 7-2, για να πάρει το προβάδισμα στα σετ.

Στο 2ο και τελευταίο σετ, πάλι η αναμέτρηση είχε εξελιχθεί σε ντέρμπι, αλλά αυτή τη φορά μέχρι και το 4ο game (2-2), καθώς η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στον No. 47 του ranking.

Με ένα σερί 3 κερδισμένων games, αλλά και με break στο ενδιάμεσο, ο Κόρντα ξέφυγε του 27χρονου Γάλλου και απέκτησε ισχυρό αβαντάζ για την καθαρή νίκη (5-2).

Ο No. 56 της παγκόσμιας κατάταξης μείωσε τη διαφορά (5-3), αλλά δε μπόρεσε να γλυτώσει την ήττα, μιας και το 9ο game το κατέκτησε ο Αμερικανός, διαμορφώνοντας το 6-3, και το συνολικό 2-0.

Ο Σεμπάστιαν Κόρντα θα αντιμετωπίσει σήμερα Κυριακή 16/10 τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό της Χιχόν, όπου και αυτός με τη σειρά του απέκλεισε στον 1ο χρονικά ημιτελικό τον Ντομινίκ Τιμ με 2-0 σετ (6-4, 6-4).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις