fbpx

Monastir Open, Παπαμιχαήλ-Φαλκόφσκα 2-1: Τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά για τη Δέσποινα

Monastir Open, Παπαμιχαήλ-Φαλκόφσκα 2-1: Τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά για τη Δέσποινα

Σπουδαία νίκη για την Δέσποινα Παπαμιχαήλ επί της Βερόνικα Φαλκόφσκα με 2-1 σετ (6-3, 1-6, 6-2), στα πλαίσια της προημιτελικής φάσης του τουρνουά των 60.000 δολαρίων στο Μοναστίρ της Τυνησίας, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τους “4” της διοργάνωσης.

Στο 1ο σετ, η 29χρονη Ελληνίδα τενίστρια μπήκε αρχικά δυνατά στο κορτ, παίρνοντας το 1ο game (1-0), αλλά στα επόμενα 2 επιβλήθηκε η αντίπαλός της, με αποτέλεσμα να χάσει το προβάδισμα της (2-1).

Για να απαντήσει η Δέσποινα με ένα εντυπωσιακό σερί με 4 κερδισμένα games, παίρνοντας πίσω το 1ο break της 22χρονης Πολωνής τενίστριας, για να βάλει τις βάσεις για την κατάκτηση του σετ (5-2).

Η Φαλκόφσκα το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει τη διαφορά προσωρινά (5-3), αλλά στο 9ο game, η Παπαμιχαήλ έκλεισε το σετ στο 6-3, μετά από ένα δραματικό hold, διάρκειας 7 λεπτών και 51 δευτερολέπτων.

Στο 2ο σετ, το σκηνικό άλλαξε άρδην, με την Πολωνή, και No. 280 του ταμπλό, να είναι κυριαρχική στον αγωνιστικό χώρο, κατακτώντας για αρχή τα 2 πρώτα games, κάνοντας και break (2-0).

Μπορεί να μείωσε η No. 150 της παγκόσμιας κατάταξης, παίρνοντας για μία ακόμα φορά το break πίσω (2-1), αλλά δεν απείλησε ξανά μετά από αυτό, χάνοντας εύκολα το σετ, μετά από ένα εντυπωσιακό σερί της Φαλκόφσκα (6-1), εκμεταλλευόμενη τα χαμένα σερβίς της Παπαμιχαήλ.

Στο 3ο και τελευταίο σετ, και πάλι τα ηνία είχε η Ελληνίδα, που ξεκίνησε πολύ δυναμικά (3-0), είδε την αντίπαλό της να μειώνει τη διαφορά (3-2), αλλά από εκεί και έπειτα δεν της χάρισε άλλο game, κερδίζοντας το 7ο και το 8ο στις λεπτομέρειες.

Έκλεισε το σετ με το επιβλητικό 6-2, και εξασφάλισε μ’ αυτό τον τρόπο τη συμμετοχή της στον επόμενο γύρο του τουρνουά, όπου εκεί θα συναντήσει την Γαλλίδα, και No. 136 του ranking, Κριστίνα Μλαντένοβιτς, σήμερα Σάββατο στις 15:00.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις