fbpx

Gijon Open, Κόρντα-Μάρεϊ 2-1: Αποκλεισμός «σοκ» και στον ημιτελικό ο Αμερικάνος (vid)

Gijon Open, Κόρντα-Μάρεϊ 2-1: Αποκλεισμός «σοκ» και στον ημιτελικό ο Αμερικάνος (vid)

Μεγάλη πρόκριση στον ημιτελικό του Gijon Open για τον Σεμπάστιαν Κόρντα, που επιβλήθηκε στον 2ο χρονικά ημιτελικό του Άντι Μάρεϊ με 2-1 σετ (6-4, 1-6, 6-1).

Στο 1ο σετ, ο 22χρονος Αμερικανός τενίστας, και αουτσάιντερ της βραδιάς, έμεινε πίσω αρχικά, χάνοντας το 1ο game (1-0), αλλά επανήλθε πιο δυναμικά στη συνέχεια, και με σερί 3 κερδισμένων games, πήρε κεφάλι στο σκορ (3-1).

Ο 35χρονος Βρετανός μείωσε στο 5ο game (3-2), αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το ευρύτερο προβάδισμα του αντιπάλου του, έπειτα από ένα μεγάλο hold στο 6ο game, και το break που δέχθηκε στο 7ο (5-2).

Έφερε το παιχνίδι πάλι σε απόσταση αναπνοής ο Μάρεϊ, απαντώντας μάλιστα και στο τελευταίο break του νεαρού Αμερικάνου (5-4), αλλά έχασε στο κομβικό 10o game, με τον Κόρντα να κλείνει το σετ στο 6-4.

Στο 2ο σετ, ο έμπειρος Μάρεϊ, και No. 48 του ranking, ήταν επιβλητικός, δείχνοντας πως θέλει να στείλει το ματς σε 3ο σετ, μιας και κέρδισε 5 σερί games, έπειτα από 2 breaks (στο 2ο και στο 4ο), αλλά και 2 μεγάλα hold (στο 3ο και στο 5ο).

Προσωρινή απάντηση από τον Κόρντα, που μείωσε σε 5-1, αλλά ο Βρετανός δε δυσκολεύτηκε να κλείσει το σετ, κατακτώντας και το 7ο game (6-1).

Και στο 3ο σετ, εκεί που όλοι πίστεψαν πως γινόμαστε μάρτυρες μιας μεγάλης ανατροπής του Μάρεϊ, που είχε και το μομέντουμ, ο Αμερικάνος τενίστας διέψευσε άπαντες, πληρώνοντας με το ίδιο νόμισμα τον αντίπαλό του.

Κέρδισε 5 σερί games, έκανε τον ίδιο αριθμό σε break, όπως ο Μάρεϊ στο προγενέστερο σετ, ο οποίος μάλιστα μείωσε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σε 5-1, και εν τέλει έκλεισε το σετ στο 7ο game, πανηγυρίζοντας έτσι μια τεράστια πρόκριση, απέναντι σε έναν αντίπαλό εξίσου τεράστιου βελινεκούς.

Στον ημιτελικό, ο Κόρντα θα έρθει αντιμέτωπος με τον Γάλλο, και No. 56 της παγκόσμιας κατάταξης, Άρθουρ Ρίντερκνες, σήμερα Σάββατο στις 16:20.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις