fbpx

Ντιαντσένκο-Γραμματικοπούλου 2-0: Εκτός προημιτελικών η Βαλεντίνη στη Σλοβακία

Ντιαντσένκο-Γραμματικοπούλου 2-0: Εκτός προημιτελικών η Βαλεντίνη στη Σλοβακία

Δεν κατάφερε να συνεχίσει στο τουρνουά των 60.000 δολαρίων στην Τρνάβα της Σλοβακίας η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, καθώς ηττήθηκε στον 2ο γύρο της φάσης των “16” από την Βιτάλια Ντιαντσένκο με 2-0 σετ (6-4, 6-4).

Στο 1ο σετ, αν και προηγήθηκε στα games η 32χρονη Ρωσίδα τενίστρια (1-0), η Βαλεντίνη μπήκε δυνατά στο κορτ και απάντησε με 3 δικά της κερδισμένα, κάνοντας και break, για να πάρει τα ηνία του παιχνιδιού (3-1).

Η συνέχεια άνηκε, όμως, εξ’ ολοκλήρου στην Ντιαντσένκο, που με δικό της σερί, όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά πήρε και προβάδισμα με 2 games, για να βρεθεί σε απόσταση αναπνοής από την κατάκτηση του σετ (5-3).

Η No. 207 του ταμπλό κατάφερε να μειώσει τη διαφορά (5-4), αλλά δεν απέτρεψε το 6-4 της Ρωσίδας, που με 3ο δικό της break στο 10o game πήρε το προβάδισμα στα σετ.

Στο τελευταίο σκέλος της αναμέτρησης, οι δύο τενίστριες έδωσαν σκληρή “μάχη”, μιας και μέχρι το 8ο game το σετ εξελίχθηκε σε ντέρμπι, με τις ισορροπίες να είναι απόλυτα μοιρασμένες (4-4).

Στα τελευταία 2 games, όμως, η No. 112 της παγκόσμιας κατάταξης εμφανίστηκε πιο ψύχραιμη, πήρε το κομβικό 9ο game, μετά από 6 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα, για να κατακτήσει και το τελευταίο με ανατροπή, για να πάρει τη νίκη με 2-0 στα σετ.

Στον 3ο γύρο των προκριματικών, η Ντιαντσένκο θα βρει μπροστά της την Τσέχα Λούκι Χαβλίκοβα, ενώ η Βαλεντίνη θα συνεχίσει στο διπλό, όπου με παρτενέρ της την Αναστάσια Τιχόνοβα από τη Ρωσία, θα αντιμετωπίσουν τις Πει Τσι Λι και Φανγκ Σιέν Γου, με στόχο την 4αδα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις