fbpx

The Campus Open, Φάλκνερ-Χριστοφή 2-1: Αποκλείστηκε στο κυρίως ταμπλό η Ελένη

The Campus Open, Φάλκνερ-Χριστοφή 2-1: Αποκλείστηκε στο κυρίως ταμπλό η Ελένη

Αποκλεισμός για την Ελένη Χριστοφή από τον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων, The Campus Open, της Πορτογαλίας, καθώς ηττήθηκε από την Ζίβα Φάλκνερ με 2-1 σετ (3-6, 7-6(3), 6-3).

Στο 1ο σετ, η 24χρονη Ελληνίδα τενίστρια μπήκε πολύ δυνατά στο κορτ, βρισκόμενη μπροστά με 3 games διαφορά (3-0), έχοντας και break στο ενδιάμεσο.

Για να ακολουθήσει η απάντηση της Σλοβένας αντιπάλου της, που με 3 διαδοχικά κερδισμένα games, αλλά και παίρνοντας πίσω το break, έφτασε στην ισοφάριση (3-3).

Η ιστορία επαναλήφθηκε για την Χριστοφή, που με νέο σερί έφτασε στην κατάκτηση του σετ, θέτοντας τις βάσεις για τη νίκη (6-3).

Στο 2ο σετ, οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με την Φάλκνερ να ξεκινάει πολύ δυναμικά, παίρνοντας εκείνη αρχικό προβάδισμα, στο δρόμο για την ισοφάριση (3-0).

Η No. 773 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως, απάντησε στα κερδισμένα games, αλλά και στο break, της Σλοβένας, και έφτασε ξανά στην ισοφάριση (3-3).

Μέχρι και το 12ο game, οι 2 τενίστριες βρίσκονταν στην απόλυτη ισορροπία (6-6), οδηγώντας έτσι το σετ στο tie-break, το οποίο μετά από 17(!) λεπτά και 18 δευτερόλεπτα κατέληξε στην Φάλκνερ με 7-3, για την ισοφάριση σε 1-1 στα σετ.

Στο 3ο και τελευταίο σετ, η Χριστοφή κατάφερε μόνο μέχρι το 5ο game να διεκδικήσει τη νίκη, παίρνοντας εκεί το τελευταίο της προβάδισμα (3-2), για να έρθει ένα εντυπωσιακό σερί από την No. 558 του ταμπλό, όπου με 4 κερδισμένα games ολοκλήρωσε μια σπουδαία ανατροπή, και πήρε την πρόκριση για τη φάση των “16” της διοργάνωσης.

Στο γύρο αυτό, η Φάλκνερ θα αντιμετωπίσει την Τάρα Βουρθ από την Κροατία, ενώ η Ελένη θα αγωνιστεί σήμερα Πέμπτη 13/10 στα προημιτελικά του διπλού, με παρτενέρ της την Ισπανίδα Μάρτα Ούκι Εντσίνας Γκονζάλεζ, κόντρα στις Φραντσέσκα Χόρχε και Ματίλντε Χόρχε.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις