fbpx

Πηγή έμπνευσης ο Ναδάλ για τον Τιμ

Πηγή έμπνευσης ο Ναδάλ για τον Τιμ

Ο Ντόμινικ Τιμ δήλωσε ότι ο Ράφαελ Ναδάλ αποτελεί έμπνευσή του για να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να επιστρέψει στην κορυφή του αθλήματος. Νικητής στο US Open του 2020, ο Αυστριακός τραυματίστηκε στο όπεν της Μαγιόρκα τον Ιούνιο του 2021 με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για εννέα μήνες.

 Ο Τιμ, ο οποίος έφτασε μέχρι το νούμερο τρία της παγκόσμιας κατάταξης, παίζει στο Gijon Open αυτή την εβδομάδα και πέρασε στο δεύτερο γύρο νικώντας τον Πορτογάλο Ζοάο Σόουζα στα δύο σετ με 6/2 και 6/0 στα γκέιμ.

 «Πιθανότατα ο Ναδάλ αποτελεί το καλύτερο πρότυπο για αυτή την εμπειρία», είπε στην AS. «Το έκανε όχι μόνο μία φορά αλλά τέσσερις ή πέντε, επιστρέφοντας από πολύμηνους τραυματισμούς έξι μηνών ή και περισσότερο και η κατάστασή του ήταν πάντα υπέροχη, οπότε αποτελεί μία σπουδαία έμπνευση».

 Ο Τιμ βρίσκεται στην 165η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ωστόσο πιστεύω ότι έχει όλα όσα χρειάζονται για να φτάσει ξανά στην κατάκτηση ενός Γκραν Σλαμ στην καριέρα του. «Έχω περάσει από άσχημες στιγμές αλλά έχω την αίσθηση ότι πλησιάζω στην καλύτερη εκδοχή μου».

 Ο Κάρλος Αλκαράθ είναι ο κορυφαίος στην παγκόσμια κατάταξη και κάτοχος του τίτλου στο US Open, με τον Τιμ να δηλώνει ότι όλοι πρέπει να ακολουθήσουν το στιλ παιχνιδιού του 19χρονου Ισπανού. «Έχει ήδη μία μοναδική καριέρα. Είναι ο νεότερος νούμερο ένα στην ιστορία και πήρε το US Open όντας έφηβος, εξαιρετικό. Είναι έτοιμος να αλλάξει το τένις επειδή στη Νέα Υόρκη, όσο κι αν κράτησαν τα ματς, όλα ήταν εκεί, ο τρόπος που έπαιζε στην επίθεση, προσεγγίζοντας το φιλέ και παίζοντας τον κάθε πόντο χωρίς φόβο. Πιστεύω ότι αυτό είναι το νέο, κανείς δεν το έκανε πριν και πρέπει να τον ακολουθήσουμε».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις