fbpx

AUS Open: Παρόντες Ρώσοι και Λευκορώσοι, ευπρόσδεκτος ο Τζόκοβιτς

AUS Open: Παρόντες Ρώσοι και Λευκορώσοι, ευπρόσδεκτος ο Τζόκοβιτς

Ρώσοι και Λευκορώσοι θα μπορούν να αγωνίζονται ως ουδέτεροι στο Αυστραλιανό όπεν του Ιανουαρίου. Οι αρμόδιες αρχές είχαν αποκλείσει τους αθλητές των δύο παραπάνω χωρών μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ωστόσο διατηρούσαν το δικαίωμα συμμετοχής στα τουρνουά της ATP και WTA Tour.

 Ο διευθυντής του αυστραλιανού όπεν, Κρεγκ Τίλεϊ, δήλωσε: «Σε αυτό το σημείο, Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο αυστραλιανό όπεν. Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν θα μπορούν να εκπροσωπούν τις χώρες και τις σημαίες τους. Δεν μπορούν να παίρνουν μέρος σε δραστηριότητες όπως είναι η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και θα πρέπει να παίζουν ως ανεξάρτητοι παίκτες με ουδέτερο στάτους, ωστόσο θα είναι ευπρόσδεκτοι στο τουρνουά τον Ιανουάριο».

 Ο εννέα φορές κάτοχος του τίτλου, Νόβακ Τζόκοβιτς, απελάθηκε από τη χώρα φέτος ενόψει του τουρνουά καθώς δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Ο Σέρβος απαγορεύεται να μπει στην Αυστραλία έως το 2025 αν και η κυβέρνηση της χώρας μπορεί να αποφασίσει την άρση της ποινής. Ο Τίλεϊ είπε ότι ο νούμερο επτά στην παγκόσμια κατάταξη θα είναι ευπρόσδεκτος στο τουρνουά αν του το επιτρέψει η κυβέρνηση.

 «Σε αυτό το σημείο, ο Νόβακ και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να δουλέψουν πάνω στην κατάσταση και τότε θα ακολουθήσουμε όποια οδηγία μας δοθεί. Δεν είναι ένα θέμα παρασκηνίου. Είναι ένα θέμα που αφορά τις δύο πλευρές και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα μπορούσαμε να τον υποδεχθούμε στο αυστραλιανό όπεν».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις