fbpx

Πρεμιέρα με νίκη για την Γραμματικοπούλου στη Σλοβακία

Πρεμιέρα με νίκη για την Γραμματικοπούλου στη Σλοβακία

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Τουρνουά των 60.000 δολαρίων στην Τρνάβα της Σλοβακίας η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, επικρατώντας της Γερμανίδας Μόνα Μπαρτέλ με 2-0 σετ (6-4, 7-6), για το 1ος σκέλος των προκριματικών.

Η Ελληνίδα τενίστρια, αν και βρέθηκε πίσω στα games αρχικά, δεχόμενη και break στο 6ο (4-2), εν συνεχεία έφερε τούμπα τις ισορροπίες, κατέκτησε όλα τα επόμενα games, παίρνοντας πίσω το 1ο break, αλλά και κάνοντας 1 ακόμα, για να κλείσει το σετ με 6-4.

Στο 2ο, και τελευταίο, σετ, μέχρι και το 6ο game επικρατούσαν οι απόλυτες ισορροπίες (3-3), μέχρι που πάτησε εκ νέου το γκάζι η Γραμματικοπούλου, για να προηγηθεί ξανά με 2 games διαφορά (5-3).

Η Γερμανίδα τενίστρια, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα ακόμα, πραγματοποιώντας με τη σειρά της ένα δικό της σερί με 3 κερδισμένα games, για να προηγηθεί, έχοντας πλέον και την ασφάλεια του tie-break (6-5).

Η Βαλεντίνη βρήκε απάντηση για να ισοφαρίσει (6-6), οδηγώντας την αναμέτρηση πράγματι σε tie-break, όπου έκανε τρομερή εμφάνιση, κατακτώντας το με 7-1, σε χρόνο 8 λεπτών και 58 δευτερολέπτων.

Έτσι, η Γραμματικοπούλου ξεκίνησε ιδανικά την πορεία της στη Σλοβακία, περνώντας στο 2ο γύρο των προκριματικών, όπου εκεί θα αντιμετωπίσει μία εκ των Λίντα Κλιμοβίτσοβα (Τσεχία) και Βιτάλια Ντιατσένκο (Ρωσία).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις