fbpx

ATP Tour: Πανέτοιμος για το τέλος της σεζόν ο Τζόκοβιτς

ATP Tour: Πανέτοιμος για το τέλος της σεζόν ο Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δηλώνει απόλυτα έτοιμος και ανεβασμένος με στόχο να κλείσει ιδανικά την σεζόν μετά τον δεύτερο διαδοχικό τίτλο του στην σεζόν του ATP Tour στο Astana Open. Ο Σέρβος φάνηκε σε εξαιρετική κατάσταση νικώντας στα δύο σετ, 6-3 και 6-4 τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Καζακστάν.

 Κάτοχος 21 Γκραν Σλαμ τίτλων ο Τζόκοβιτς απουσίασε από το καλοκαίρι των σκληρών κορτ στη βόρεια Αμερική, περιλαμβανομένου του US Open, καθώς παραμένει ανεμβολίαστος και δεν είχε το δικαίωμα να ταξιδέψει σε Καναδά και Ηνωμένες Πολιτείες. Επιστρέφοντας μετά από τρεις μήνες πήρε τον τίτλο στο όπεν του Τελ Αβίβ και ακολούθησε ο 90ος στην καριέρα του στην Αστάνα.

 «Δεν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερη επανεκκίνηση της σεζόν», είπε ο Σέρβος. «Είμαι απόλυτα έτοιμος και ανεβασμένος και με κίνητρο να κλείσω την σεζόν το ίδιο καλά με την απόδοσή μου τις τελευταίες εβδομάδες».

Ο Τζόκοβιτς χρειάστηκε 76 λεπτά για να νικήσει τον Τσιτσιπά στον τελικό βελτιώνοντας το ρεκόρ στις αναμετρήσεις τους σε 8-2. Με τη νίκη αυτή ο Τζόκοβιτς εξασφάλισε και την παρουσία του στο ATP Finals. Ο ίδιος βρίσκεται στην πέμπτη θέση στην σχετική λίστα τίτλων όλων των εποχών πίσω από τους Τζίμι Κόνορς (109), Ρότζερ Φέντερερ (103), Ιβάν Λεντλ (84) και Ράφαελ Ναδάλ (92).

 Σε ερώτηση για το αν είχε φανταστεί ποτέ ότι θα κερδίσει τόσους πολλούς τίτλους, ο Τζόκοβιτς απάντησε: «Τόλμησα να ονειρευτώ για την ακρίβεια. Πάντα είχα την ελπίδα ότι θα κάνω μία σπουδαία καριέρα. Προφανώς δεν γνώριζα το πόσους τελικούς θα παίξω, πόσους τίτλους θα κερδίσω, αλλά πρόθεσή μου ήταν πάντα να φτάσω στα μεγαλύτερα ύψη του αθλήματός μας. Είμαι πολύ ευγνώμων κι ευλογημένος που είμαι ικανός να παίζω τόσο καλά σε αυτό το στάδιο της ζωής μου. Ξέρετε, τα 35 δεν είναι 25 αλλά πιστεύω ότι η εμπειρία μάλλον από τέτοιου είδους ματς και μεγάλες περιστάσεις βοηθούν να προσεγγίζω πνευματικά με τον σωστό τρόπο».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις