fbpx

WTA Tour: Στον τελικό της Οστράβα η Σφιόντεκ (vid)

WTA Tour: Στον τελικό της Οστράβα η Σφιόντεκ (vid)

Η Ίγκα Σφιόντεκ εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό του Ostrava Open επικρατώντας στα τρία σετ, 7/6(5), 2-6, 6-4 της Εκατερίνα Αλεξάντροβα από τη Ρωσία.

 Η Πολωνή, νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη, μπήκε στο ματς χωρίς να έχει χάσει σετ από τον τελικό του US Open τον περασμένο μήνα, αυτό το σερί ωστόσο ολοκληρώθηκε στο δεύτερο σετ σε ένα σκληρό ματς απέναντι στην Ρωσίδα, η Σφιόντεκ ωστόσο κατάφερε να φτάσει στη νίκη στο 60ο της ματς μέσα στο 2022.

 Η ίδια παραδέχθηκε νωρίτερα στην εβδομάδα ότι ωρίμασε πολύ ως παίκτρια στο φετινό US Open νιώθοντας την ανάγκη να κερδίζει «χωρίς πυροτεχνήματα» και αυτό έκανε στην συγκεκριμένη περίπτωση.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην καριέρα της έφτασε σε τελικό ενός τουρνουά χωρίς να κρατήσει μία αντίπαλό της είτε στο μηδέν είτε στο ένα γκέιμ σε ένα σετ. Μετά τη νίκη της, είπε: «Ήταν μία πολύ σκληρή αναμέτρηση. Μπορούμε να νιώσουμε ότι είναι το τέλος της σεζόν. Στο δεύτερο σετ μου έλειπε η ενέργεια, σίγουρα. Είμαι χαρούμενη που κατάφερα να βελτιώσω το επίπεδό μου στο τρίτο σετ».

Η ντόπια και νούμερο 26 στην παγκόσμια κατάταξη, Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, πέρασε επίσης στον τελικό νικώντας επίσης στα τρία σετ την Έλενα Ριμπάκινα από το Καζακστάν με 3/6, 7/6(4) και 6/4. Η πρωταθλήτρια του γαλλικού όπεν το 2021 αναμένεται να απειλήσει την Πολωνή που μετράει ένα σερί δέκα νικών. Η Κρεϊτσίκοβα δεν έχει νικήσει ποτέ την Σφιόντεκ στην καριέρα της σε δύο αναμετρήσεις.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις