fbpx

Θρίαμβος στην Οστράβα για την Κρεϊτσίκοβα (vid)

Θρίαμβος στην Οστράβα για την Κρεϊτσίκοβα (vid)

Νικήτρια του Ostrava Open η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, μετά την επικράτησή επί της Ίγκα Σφιόντεκ με 2-1 σετ (5-7, 7-6, 6-3), στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Η 26χρονη Τσέχα τενίστρια, αν και έμεινε αρκετά πίσω στο 1ο σετ (5-1), δεχόμενη και 2 break από την Πολωνή αντίπαλό της, βρήκε το σθένος να κάνει ένα ασύλληπτο σερί με 4 κερδισμένα games, ισοφαρίζοντας σε 5-5, και να πάρει πίσω τα break.

Στην εξέλιξη του σετ όμως, η Σφιόντεκ αντέδρασε στο σερί της No. 2 της παγκόσμιας κατάταξης, και πήρε το 11ο και το 12ο game, για να διαμορφωθεί το 7-5, και να πάρει το προβάδισμα.

Στο 2ο σετ, η Κρεϊτσίκοβα είχε αποκτήσει προβάδισμα με 2 games, τόσο στην αρχή, όσο και στο 6ο game (2-0, 4-2).

Με την No. 1 του ταμπλό να αντιδρά στη συνέχεια, και με δικό της σερί, κατά το οποίο σε 2 από τα 3 games δε χάρισε ούτε πόντο στην γηπεδούχο, πήρε εκ νέου το προβάδισμα και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη.

Η Κρεϊτσίκοβα απάντησε με 2 διαδοχικές ισοφαρίσεις (5-5, 6-6), για να οδηγηθεί το σετ στο tie-break, με την πρωταθλήτρια να το κατακτά με σκορ 7-4, σε χρόνο 11 λεπτών και 48 δευτερολέπτων.

Στο 3ο και καθοριστικό σετ, η αναμέτρηση παρέμενε σε τεντωμένο σχοινί μέχρι και το 6ο game, ώσπου ανέλαβε ξανά δράση η Τσέχα τενίστρια κερδίζοντας το 7ο και το 8ο game, χαρίζοντας συνολικά μόλις 1 πόντο στην 21χρονη Πολωνή (5-3).

Για να φτάσουμε στο τελευταίο game του τελικού, το οποίο διήρκησε περίπου όσο το tie-break (11 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα), με την Κρεϊτσίκοβα να το κατακτά, ώστε να διαμορφωθεί το 6-3, και να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου επί της ουσίας στην έδρα της.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις