fbpx

Japan Open: Πρωταθλητής στο Τόκιο ο Φριτζ (vids)

Japan Open: Πρωταθλητής στο Τόκιο ο Φριτζ (vids)

Κατέκτησε τον τίτλο του Japan Open ο Τέιλορ Φριτζ, νικώντας στον μεγάλο τελικό τον Φράνσις Τιάφο με 2-0 σετ (7-6, 7-6), μετά από 2 δραματικά tie-break.

Στο 1ο σετ, ο Φριτζ κατέκτησε το 1ο game της αναμέτρησης, ξεκινώντας αρκετά καλά στο κορτ, για να βρει την απάντηση ο 24χρονος συμπατριώτης του στα επόμενα 2 και να προσπεράσει, κάνοντας και break στο ενδιάμεσο (2-1).

Στη συνέχεια, όμως, ο No. 9 (πλέον) του ταμπλό κατάφερε και πάλι να προσπεράσει, με νέο δικό του σερί, σβήνοντας και το break του Τιάφο (3-2), και δεν του επέτρεψε να προσπεράσει ξανά στο σετ, διατηρώντας καθ’ όλη τη διάρκεια αυτή τη μικρή διαφορά.

Αμφότεροι οι Αμερικανοί τενίστες δεν άφηναν περιθώρια ο ένας στον άλλον να “ξεφύγει, οδηγώντας το παιχνίδι στην ισοπαλία, μέχρι και το 12ο σετ (6-6), για να αποφασιστεί ο νικητής του σετ μέσα από το tie-break.

Εκεί, σε μία πραγματική “μάχη” 12 λεπτών και 7 δευτερολέπτων, ο Τέιλορ Φριτζ χαμογέλασε στο τέλος, καθώς επικράτησε στις λεπτομέρειες με 7-6, για να βάλει τις βάσεις για τη νίκη στον τελικό. Αυτό, μάλιστα, ήταν και το πρώτο χαμένο TB του No. 17 (πλέον) της παγκόσμιας κατάταξης, ύστερα από ένα σερί με 13 κερδισμένα.

Στο 2ο σετ, το ντέρμπι καλά κρατούσε, μόνο που αυτή τη φορά ήταν η σειρά του No. 19 του ταμπλό να έχει τον πρώτο λόγο, διατηρώντας αυτός το προβάδισμα ενός game, μέχρι και το 11ο game (6-5).

Ο Φριτζ, όμως, πάλι βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει, μετά από ένα σύντομο ράλι στο 12ο game, για να έχουμε το 2ο tie-break της βραδιάς (6-6).

Όπου και σ’ αυτό κατάφερε να βγει νικητής στο τέλος, μετά από 8 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα, για να κατακτήσει και το 2ο σετ, και να πάρει στο Τόκιο τον τίτλο του σε 500άρι τουρνουά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις