fbpx

Astana Open, Τσιτσιπάς-Τζόκοβιτς 0-2: Υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Νόλε ο Στέφανος (vids)

Astana Open, Τσιτσιπάς-Τζόκοβιτς 0-2: Υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Νόλε ο Στέφανος (vids)

Ηττήθηκε στον τελικό του Astana Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς από τον εκπληκτικό Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-0 σετ (6-3, 6-4), σε μία αναμέτρηση που κράτησε 1 ώρα και 15 λεπτά.

Στο 1ο σετ, μέχρι και το 6ο game οι δύο κορυφαίοι τενίστες πήγαιναν “χέρι-χέρι”, με τον 35χρονο Σέρβο να μην επιτρέπει στον Στέφανο να προηγηθεί (3-3).

Για να έρθει ένα καθοριστικό σερί τριών κερδισμένων games από τον Νόλε, κάνοντας και το 1ο break της αναμέτρησης στο ενδιάμεσο, για να διαμορφωθεί το τελικό 6-3, και να πάρει προβάδισμα στα σετ.

Στο 2ο σετ, ήταν η σειρά του 24χρονου Έλληνα να πάρει κεφάλι στο σκορ, αλλά κάθε φορά που το έκανε, έβρισκε απάντηση ο No. 7 της παγκόσμιας κατάταξης και ισοφάριζε (1-1, 2-2).

Το 5ο και το 6ο game ήταν και πάλι υπόθεση-Τζόκοβιτς, παίρνοντας “σβηστά” το πρώτο, χωρίς να χαρίσει πόντο, ενώ στο άλλο έσπασε το σερβίς του Τσιτσιπά, και έκανε νέο break (4-2).

Στη συνέχεια μείωσε ο No. 8 του ταμπλό (πλέον) μείωσε σε 4-3, χαρίζοντας μόνο έναν πόντο στον αντίπαλό του, αλλά ο Σέρβος θέλησε να διατηρήσει τη διαφορά στα 2 games, κερδίζοντας το 8ο για το 5-3.

Στο 9ο game ο Στέφανος επανήλθε, εκμεταλλευόμενος τα καλά του χτυπήματα από τη γραμμή του σερβίς (5-4), αλλά στο 10ο και τελευταίο game, ο Νόλε μπήκε πολύ αποφασισμένος, αποσόβησε τον κίνδυνο του break από τον Έλληνα αντίπαλό του, και το κέρδισε, για να κλείσει το σετ στο 6-4.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγύρισε την 8η επικράτηση του απέναντι στον Τσιτσιπά, στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, αλλά φυσικά και τον 90ο τίτλο του σε ATP διοργανώσεις.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις