fbpx

Japan Open: Στον τελικό ο Φριτζ με σπουδαία εμφάνιση (vids)

Japan Open: Στον τελικό ο Φριτζ με σπουδαία εμφάνιση (vids)

Στο τελικό του Japan Open προκρίθηκε ο Τέιλορ Φριτζ, νικώντας στον χρονικά 2ο ημιτελικό τον Ντένις Σαποβάλοφ με 2-1 σετ (6-3, 6-7, 6-3).

Στο 1ο σετ, απόλυτος κυρίαρχος ήταν ο 24χρονος Αμερικανός τενίστας, που δεν άνοιξε το λογαριασμό στα games (1-0), και στη συνέχεια κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά από τον αντίπαλό του, κάνοντας και το 1ο break της αναμέτρησης (4-1).

Τα επόμενα 4 games μοιράστηκαν στις δύο πλευρές, με τον 23χρονο Καναδό να μη μπορεί να μειώσει παραπάνω την απόσταση, βλέποντας το No. 11 του ταμπλό να παίρνει προβάδισμα στα σετ (6-3).

Στο 2ο σετ, η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε απόλυτο ντέρμπι, με τις εναλλαγές στο προβάδισμα να διαδέχονται η μία την άλλη.

Αρχικά, κεφάλι στο σκορ πήρε ο Σαποβάλοφ (0-1, 1-2), για να ακολουθήσει η απάντηση του Φριτζ, που με 2 κερδισμένα games, και νέο break, πήρε το προβάδισμα, κυνηγώντας τη νίκη (3-2).

Ο Καναδός, και No. 22 του ranking, έφερε και πάλι τούμπα τις ισορροπιες (3-4), παίρνοντας πίσω το break του αντιπάλου του, δείχνοντας πως τίποτα δεν έχει τελειώσει, διεκδικώντας το σετ επί ίσοις όροις.

Στη συνέχεια ο Φριτζ ισοφάριζε σε κάθε ευκαιρία που του δινόταν, για να φτάσει το σετ στο 6-6, και να οδηγηθούν οι αθλητές σε ένα δραματικό tie-break, από το οποίο νικητής βγήκε ο Σαποβάλοφ με 7-5, ύστερα από μία “μάχη” 13 λεπτών και 34 δευτερολέπτων.

Στο 3ο και τελευταίο σετ, ο τενίστας των Ηνωμένων Πολιτειών ξεκίνησε πιο δυνατά (1-0), αλλά τα επόμενα 3 games πέρασαν στην κυριαρχία του Σαποβάλοφ (1-3), θέτοντας τις βάσεις για τη μεγάλη ανατροπή.

Ακολούθησε, όμως νέα και καθοριστική αλλαγή σκηνικού, με τον Φριντζ να κατακτά 5(!) διαδοχικά games, παίρνοντας πίσω τα break, για να κατακτήσει το σετ (6-3), και να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης του Τόκιο.

Εκεί, θα συναντήσει τον Φράνσις Τιάφο, που νωρίτερα επικράτησε του Κβουόν Σουν Γου με 2-1 σετ (6-2, 0-6, 6-4), αναμένοντας μια σπουδαία “μονομαχία”.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις