fbpx

Japan Open: Πέρασε στον τελικό ο Τιάφο (vids)

Japan Open: Πέρασε στον τελικό ο Τιάφο (vids)

Στον τελικό του Japan Open προκρίθηκε ο Φράνσις Τιάφο, που νίκησε στα ημιτελικά του θεσμού τον Κβουόν Σουν Γου με 2-1 σετ (6-2, 0-6, 6-4).

Στο 1ο σετ, αν και έχασε το 1ο game ο 24χρονος Αμερικανός τενίστας (0-1), έκανε ένα εντυπωσιακό σερί με 5 κερδισμένα, έχοντας και 2 καθοριστικά break στο ενδιάμεσο, για να πάρει διαφορά ασφαλείας από τον 24χρονο Ιάπωνα (5-1).

Το 7ο game άνηκε στον Γου, που προσπάθησε να καλύψει αυτό το τεράστιο “χάσμα”, αλλά του ήταν αδύνατο να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, με τον Τιάφο να κλείνει το σετ στο 8ο game, διαμορφώνοντας το 6-2.

Στο 2ο σετ αντιστράφηκαν εξ’ ολοκλήρου οι ρόλοι, με το θεωρητικά αουτσάιντερ, και No. 120 του ταμπλό, να πραγματοποιεί μία ψυχωμένη εμφάνιση και να κερδίζει με 6-0, έχοντας και 3 break στο ενεργητικό του, μετατρέποντας τον ημιτελικό σε κλασικό ντέρμπι.

Στο 3ο και τελευταίο σετ, μέχρι και το 4ο game το παιχνίδι ήταν απόλυτα ισορροπημένο (2-2), για να πατήσει και πάλι το γκάζι ο No. 19 της παγκόσμιας κατάταξης και να προηγηθεί με 3 games διαφορά (5-2).

Ο Ιάπωνας αντίπαλός του κατάφερε να μειώσει την απόσταση, με ένα σύντομο σερί (5-4), αλλά το 10o game, που διήρκησε κάτι παραπάνω από 2 λεπτά, άνηκε στον Αμερικάνο, που διαμόρφωσε το 6-4, και το συνολικό 2-1 στα σετ.

Στον τελικό της διοργάνωσης του Τόκιο, ο Τιάφο θα συναντήσει έναν εκ των Τέιλορ Φριτζ (No. 11) και Ντένις Σαποβάλοφ (No. 22).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις