fbpx

Astana Open: Στον τελικό ο Τζόκοβιτς – Εγκατέλειψε ο Μεντβέντεφ (vids)

Astana Open: Στον τελικό ο Τζόκοβιτς – Εγκατέλειψε ο Μεντβέντεφ (vids)

Στον τελικό του Astana Cup προκρίθηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά την εγκατάλειψη του Ντανιίλ Μεντβέντεφ στο τέλος του tie-break, του 2ου σετ της αναμέτρησης, κατά το οποίο και ισοφάρισε ο Νόλε.

Στο 1ο σετ, το παιχνίδι ήταν απόλυτα ισορροπημένο, μιας και μέχρι το 6ο game είχαμε εναλλάξ προβαδίσματα από τους δύο τενίστες, αλλά και από 1 break στον καθένα (3-3).

Στα δύο επόμενα games, ο 26χρονος Ρώσος ήταν αυτός που κυριάρχησε, όπου με νέο break έφερε το σετ στο σημείο που ήθελε (3-5), για να το κλείσει λίγο αργότερα (στο 10o game) με 4-6, παίρνοντας προβάδισμα.

Στο 2ο σετ, ο Νόλε εμφανίστηκε πιο συγκεντρωμένος, έχοντας διαρκώς ένα μικρό προβάδισμα στα χέρια του, με τον No. 4 του ταμπλό να βρίσκει πάντα τον τρόπο να ισοφαρίζει, μέχρι και το 8ο game (4-4).

Στο 9ο game, ο Σέρβος τενίστας στάθηκε πιο ψύχραιμος και το κατέκτησε, έπειτα από 4 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα, για να έρθει εκ νέου η ισοφάριση του Μεντβέντεφ (5-5).

Ο No. 2 της παγκόσμιας κατάταξης πήρε και πάλι προβάδισμα, και έψαξε την ισοφάριση στα σετ, όμως ο Μεντβέντεφ και πάλι βρήκε τον τρόπο να πάρει το κομβικ, ώστε να στείλει το παιχνίδι στο tie-break.

Εκεί, οι δύο τενίστες προσέφεραν πλούσιο θέαμα στο κοινό, καθώς αμφότεροι αρνούνταν να χάσουν, σε μία “μάχη” που διήρκησε 12 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα.

Εν τέλει, ο Τζόκοβιτς κέρδισε στο tie-break με 7-6, ισοφάρισε σε 1-1 στα σετ, και ενώ κανονικά η αναμέτρηση θα πήγαινε στο 3ο και καθοριστικό σετ, ο Μεντβέντεφ συνεχάρη στα όρια του φιλέ τον Νόλε, και ενημέρωσε πως εγκαταλείπει τον αγώνα, λόγω κάποιου πιθανού τραυματισμού.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη νίκη – πρόκριση του Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό, έστω και με αυτόν τον στενάχωρο τρόπο, για να συναντήσει εκεί τον Στέφανο Τσιτσιπά, στις 13:30 ώρα Ελλάδος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις