fbpx

Astana Open, Στέφανος Τσιτσιπάς: «Έμεινα συγκεντρωμένος στο πλάνο μου – Θέλω πολύ τον τίτλο» (vid)

Astana Open, Στέφανος Τσιτσιπάς: «Έμεινα συγκεντρωμένος στο πλάνο μου – Θέλω πολύ τον τίτλο» (vid)

Ευχαριστημένος πού όλα κύλησαν σύμφωνα με το πλάνο του, αλλά και για τις σωστές αποφάσεις του εμφανίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στην on court συνέντευξή του, λίγο μετά το τέλος του 1ου χρονικά ημιτελικού, απέναντι στον Άντρεϊ Ρούμπλεφ.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας επικράτησε του Ρώσου με 2-1 σετ (6-4, 4-6, 3-6) για να πάρει το εισιτήριο για τον αυριανό τελικό του Astana Open, με αντίπαλό έναν εκ των Νόβακ Τζόκοβιτς και Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Στην ερώτηση για το πως ήταν να βρίσκεται σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι και τι χρειάστηκε για να κερδίσει, ο Στέφανος είπε: «Έκανα ότι μπορούσα. Δοκίμασα τα πάντα, κατάφερα να κρατήσω τον έλεγχο. Προσπάθησα να έχω μεγάλη ποικιλία στο παιχνίδι μου, και παράλληλα να μείνω απόλυτα συγκεντρωμένος στα χτυπήματά μου. Υπήρξαν πολλά πράγματα που τελικώς λειτούργησαν σωστά στον τρόπο παιχνιδιού μου, κράτησα σε πλήρη εφαρμογή το αρχικό μου πλάνο, ενώ κυνήγησα όλα τα χτυπήματα του αντιπάλου μου με πολύ πάθος. Δεν ήταν εύκολο να βρίσκομαι πίσω στα σετ, αντιμετωπίζοντας έναν πάρα πολύ καλό αντίπαλο. Ήταν μια σωματική και πνευματική μάχη και ήμουν αποφασισμένος να παλέψω για τον κάθε πόντο, αλλά και να φτάσω μέχρι τέλους».

Έπειτα, ρωτήθηκε για την πίεση στην οποία βρέθηκες στο 1ο σετ, αλλά και για το πως κατάφερε να επιστρέψει και να επιβάλλει το παιχνίδι του: «Στο 2ο σετ, προσπάθησα να είμαι το “αφεντικό” στο κορτ, αν και δεν το κατάφερνα σ’ όλες τις περιπτώσεις. Άλλαξα το παιχνίδι μου, πήγαινα πιο επιθετικά στα χτυπήματα του Ρούμπλεφ, ήμουν απόλυτα σίγουρος για την κάθε απόφαση που έπαιρνα στο γήπεδο, στα κρίσιμα σημεία ήμουν εύστοχος, και αυτό ήταν που με κράτησε μέσα στον αγώνα».

Τέλος, ρωτήθηκε για το πόσο πολύ επιθυμεί την κατάκτηση του πρώτου 500αρι τίτλου του:
«Το θέλω πάρα πολύ, το ονειρεύομαι».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις