fbpx

Astana Open, Ρούμπλεφ-Τσιτσιπάς 1-2: Απίθανος Στέφανος στον τελικό με ανατροπή (vids)

Astana Open, Ρούμπλεφ-Τσιτσιπάς 1-2: Απίθανος Στέφανος στον τελικό με ανατροπή (vids)

Με μοναδική εμφάνιση, και μια εντυπωσιακή ανατροπή, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί στον μεγάλο τελικό του Astana Open, μετά τη νίκη επί του Άντρεϊ Ρούμπλεφ με 2-1 στα σετ (4-6, 6-4, 6-3).

Στο 1ο σετ, τον πρώτο λόγο είχε κατά βάση ο 24χρονος Ρώσος τενίστας, που εξαρχής απέκτησε προβάδισμα στα games (2-0), έχοντας και break στο πρώτο.

Τα επόμενα 6 games μοιράστηκαν στις δύο πλευρές (5-3), έχοντας ξαναβρεί τα πατήματά του ο 24χρονος Έλληνας στο κορτ, που κατάφερε να πάρει και το 9ο game, για να φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τον αντίπαλό του (5-4).

Τελικώς, το 10o game, το οποίο κρίθηκε στα 5 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα, κατέληξε στον Ρούμπλεφ, που διαμόρφωσε το 6-4, και πήρε το προβάδισμα στα σετ.

Στο 2ο σετ, ο No. 6 της παγκόσμιας κατάταξης μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, και ήταν η δική του σειρά να διατηρήσει ένα μικρό, αλλά σταθερό, προβάδισμα από τον Ρώσο τενίστα (1-0, 2-1, 3-2).

Στο 6ο game ήρθε η ισοφάριση από το No. 9 του ταμπλό, αλλά με ένα εκπληκτικό 7ο game ο Στέφανος, στο οποίο δε χάρισε ούτε πόντο, πήρε εκ νέου το προβάδισμα.

Το μόνο που κατάφερε ο Ρούμπλεφ ήταν να ισοφαρίσει και πάλι στα games, αλλά στη συνέχεια δε μπόρεσε να διεκδικήσει τη νίκη, μιας και ο Τσιτσιπάς, με ένα σύντομο σερί 2 κερδισμένων games, αλλά και με break στο τελευταίο, έκλεισε το σετ με 6-4, και έστειλε την αναμέτρηση στο 3ο και τελευταίο.

Εκεί, μέχρι και το 6ο game η αναμέτρηση ήταν σε τεντωμένο σχοινί, με τους δύο κορυφαίους τενίστες να ναι ισόπαλοι, χωρίς να ξεχωρίζει κανείς (3-3).

Για να έρθει το κομβικό σερί του Στέφανου, με 3 games, για να φτάσει στην τελική επικράτηση (6-3), και να πάρει το εισιτήριο για τον αυριανό μεγάλο τελικό του Καζακστάν.

Στον τελικό θα συναντήσει έναν εκ των Νόβακ Τζόκοβιτς (No. 4) και Ντανιίλ Μεντβέντεφ (No. 2), με τον Έλληνα τενίστα να θέλει να “σπάσει το ρόδι” κερδίζοντας τον πρώτο του τελικό σε αντίστοιχη διοργάνωση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις