fbpx

Astana Open, Νόβακ Τζόκοβιτς: «Πρόβλημα στον προσαγωγό ο Μεντβέντεφ – Κρίμα που ολοκληρώθηκε έτσι ο αγώνας» (vid)

Astana Open, Νόβακ Τζόκοβιτς: «Πρόβλημα στον προσαγωγό ο Μεντβέντεφ – Κρίμα που ολοκληρώθηκε έτσι ο αγώνας» (vid)

Στεναχωρημένος που χρειάστηκε να εγκαταλείψει την αναμέτρηση ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, εμφανίστηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το τέλος του 2ου χρονικά ημιτελικού, για το Astana Open.

Ο 35χρονος Σέρβος τενίστας, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1, κερδίζοντας με 7-5 στο tie-break του καθηλωτικού 2ου σετ, αλλά λόγω ενός ξαφνικού τραυματισμού του 26χρονου Ρώσου, ο αγώνας ολοκληρώθηκε εκεί, με τον Νόλε να παίρνει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ερωτώμενος σχετικά με το τρόπο που τελικά κρίθηκε ο ημιτελικός είπε: «Είμαι ακόμη έκπληκτος, από το γεγονός ότι εγκατέλειψε τον αγώνα. Έμοιαζε πως ήταν εντελώς καλά. Ίσως, στους τελευταίους 7-8 πόντους, έπαιζε λίγο πιο αργά, αλλά είναι ένα μεγάλο σοκ. Περίμενα μια μάχη στο 3ο σετ».

«Ελπίζω, ο τραυματισμός του να μην είναι σοβαρός. Ξέρω ότι ο Ντανίλ είναι μεγάλος μαχητής, δεν θα εγκατέλειπε έτσι ένα ματς, χωρίς να νιώθει πως δεν μπορεί να συνεχίσει και πως αν συνεχίσει, θα χειροτερέψει τον τραυματισμό του. Μου είπε ότι είχε πρόβλημα στον προσαγωγό του».

Σχετικά με την αναμέτρηση είπε: «Ήταν ένα πάρα πολύ απαιτητικό παιχνίδι, θα μπορούσα να πω πως ο Ντανίλ ήταν ο καλύτερος παίκτης, και στα 2 σετ. Αλλά τελικά, βρήκα τον τρόπο να κερδίσω το 2ο σετ. Και πάλι είναι πολύ κρίμα, όμως, τόσο για τον κόσμο που ήρθε εδώ για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση, όσο και για τον ίδιο, να ολοκληρωθεί έτσι ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι».

Σε ερώτηση για το πως ανταπεξήλθε στα πολλά drop shots που δέχθηκε στο παιχνίδι:
«Ανταλλάξαμε αρκετά drop shots με τον Ντανιίλ, που έκαναν την αναμέτρηση ακόμα πιο συναρπαστική. Κάποιες στιγμές ένιωθα λες και έπαιζα απέναντι σε τοίχο, αλλά τώρα καταλαβαίνω πως είναι να μην μπορείς να αντιδράσεις σε τέτοια χτυπήματα, καθώς παλιότερα έφερνα και εγώ σε τέτοια θέση τους αντιπάλους μου. Επίσης, οι συνθήκες εδώ στο Καζακστάν είναι διαφορετικές, σε σχέση με αυτές που είχα να αντιμετωπίσω την προηγούμενη εβδομάδα στο Ισραήλ, οπότε αυτό αύξανε και τον πήχη δυσκολίας για να βρω εύκολους πόντους, απέναντι σε έναν παίκτη όπως ο Μεντβέντεφ. Αλλά, με τη βοήθεια της ατμόσφαιρας των φιλάθλων στις εξέδρες, που ήταν εκρηκτική, μπορούσαμε και οι δύο να αποδώσουμε καλύτερα».

Και τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι για τον Νόλε να συμμετέχει στον τελικό του Καζακστάν για πρώτη φορά είπε: «Είναι πάντα στόχος να φτάνεις μέχρι τον τελικό, σε όποιο τουρνουά και να αγωνίζεσαι. Και στο Ισραήλ δεν είχα ξαναπαίξει παλιότερα, αλλά τα κατάφερα, οπότε θα προσπαθήσω να κάνω και στο Καζακστάν το ίδιο. Ήξερα, βέβαια, ότι θα είχα ακόμα πιο δύσκολα παιχνίδια στην Αστάνα, και γι’ αυτό περιμένω έναν αρκετά δύσκολο τελικό αύριο, μιας και ο Στέφανος δε θα μου χαρίσει τη νίκη».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις