fbpx

Astana Open, Τσιτσιπάς-Χουρκάτς 2-0: Μεγάλη πρόκριση στους «4» για τον Στέφανο (vids)

Astana Open, Τσιτσιπάς-Χουρκάτς 2-0: Μεγάλη πρόκριση στους «4» για τον Στέφανο (vids)

Με εντυπωσιακή εμφάνιση προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον ημιτελικό του Astana Open, επικρατώντας του Χούμπερτ Χουρκάτς με 2-0 σετ (7-6, 6-3).

Στο 1ο σετ, ο 25χρονος Πολωνός τενίστας διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα απέναντι στον Στέφανο, ο οποίος πάντα έβρισκε απάντηση και ισοφάριζε, κρατώντας την αναμέτρηση σε τεντωμένο σχοινί (2-2, 3-3).

Στο τέλος του 7ου game, το οποίο διήρκησε 8 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα, χαμογέλασε ο Χουρκάτς, παίρνοντας εκ νέου κεφάλι στο σκορ, για να ισοφαρίσει πάλι ο 24χρονος Έλληνας τενίστας (4-4), σε διάστημα 57(!) δευτερολέπτων.

Οι απόλυτες ισορροπίες διατηρήθηκαν τόσο στο 10ο, όσο και στο 12ο game (5-5, 6-6), ώστε να φέρει το σετ στην Ελληνική πλευρά ο No. 6 της παγκόσμιας κατάταξης στο tie-break, για το 7-6.

Στο 2ο σετ, ήταν η σειρά του Στέφανου να διατηρεί μικρό και σταδιακό προβάδισμα από τον No. 10 του ranking, ο οποίος έβρισκε απαντήσεις για την ισοφάριση, μέχρι και το 6ο game (3-3).

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Έλληνας τενίστας δε χάρισε άλλο game στον αντίπαλό του, και με σερί τριών κερδισμένων games, και με καθοριστικό break point στο 8ο game, έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 6-3, και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του τουρνουά στο Καζακστάν.

Στους «4» θα βρει στο δρόμο του το No. 9 του ταμπλό, τον 24χρονο Ρώσο Άντριαν Ρούμπλεφ, που κέρδισε στην προημιτελική φάση τον Άντριαν Μανναρίνο με 2-0 σετ (6-1, 6-2).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις