fbpx

Japan Open: Πρόκριση στους «8» με ανατροπή ο Κύργιος (vid)

Japan Open: Πρόκριση στους «8» με ανατροπή ο Κύργιος (vid)

Τη μεγάλη πρόκριση στην προημιτελική φάση του Japan Open πανηγύρισε ο Νικ Κύργιος, που επιβλήθηκε του Καμίλ Μαχρζάκ με 2-1 σετ (3-6, 6-2, 6-2).

Στο 1ο σετ, ο 27χρονος Αυστραλός τενίστας δεν πατούσε καλά στο κορτ, γεγονός που δικαιολογεί και το προβάδισμα του Μαχρζάκ με 3 games (0-3), και με break στο ενδιάμεσο.

Επανήλθαν προσωρινά οι ισορροπίες στα επόμενα 5 games, τα οποία και μοιράστηκαν οι 2 τενίστες, ώστε να φτάσουν το σκορ στο 3-5, για να πάρει ο 26χρονος Πολωνός το κομβικό 9ο game, και να προηγηθεί στα σετ με 1-0.

Στο 2ο σετ, μέχρι και το 4ο game οι 2 αθλητές πήγαιναν “χέρι-χέρι” (2-2), για να πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικό σερί ο Νικ στη συνέχεια, κάνοντας και 2 break, ώστε να επικρατήσει με 6-2 και να οδηγήσει την αναμέτρηση σε 3ο και καθοριστικό σετ.

Στο οποίο ο No. 20 του ranking μπήκε εξίσου δυνατά, παίρνοντας προβάδισμα με 3 games, διατήρησε απόσταση ασφαλείας από τον Πολωνό, και No. 121 της παγκόσμιας κατάταξης, κρατώντας το σκορ στο 4-1 και 5-2.

Για να κατακτήσει και το 8ο game του σετ, σε 2 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα, για να διαμορφωθεί το 6-2, ολοκληρώνοντας μια τεράστια ανατροπή και να πάρει τη νίκη-πρόκριση με 2-1, για τους «8» της διοργάνωσης.

Στην επόμενη φάση, ο Νικ θα βρει στο δρόμο του τον Γάλλο, και No. 19 του κόσμου, Φράνσις Τιάφο, ο οποίος ξεπέρασε το εμπόδιο του No. 80 της κατάταξης, Ζαπάτα Μιράλλες με 2-0 σετ (6-1, 7-6).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις