fbpx

Αποκλείστηκε στους «16» η Γραμματικοπούλου

Αποκλείστηκε στους «16» η Γραμματικοπούλου

Στη φάση των «16» σταματάει η πορεία της Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου στο τουρνουά των 60.000 δολαρίων στην Τρνάβα της Σλοβακίας, αφού ηττήθηκε από την Μάια Λούμστεν με 2-1 σετ (4-6, 6-4, 6-3).

Στο 1ο σετ, η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια έκανε μία εκπληκτική ανατροπή, μετατρέποντας το εις βάρος της 0-4 σε 4-4, παίρνοντας πίσω τα 2 break της Λούμστεν.

Για να παραμείνει ψύχραιμη και να κατακτήσει τα 2 επόμενα games, κάνοντας νέο break, για να διαμορφώσει το 6-4 και να προηγηθεί στα σετ.

Στο 2ο σετ, πάλι μπήκε πιο δυνατά στο κορτ η 24χρονη τενίστρια από το Ηνωμένο Βασίλειο, μιας και προηγήθηκε με 2 games, κάνοντας και break στο ενδιάμεσο.

Η No. 166 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως, ισοφάρισε εκ νέου (2-2), απαντώντας στο break της αντιπάλου της, για να μοιραστούν τα games στη συνέχεια, κάνοντας την αναμέτρηση εντελώς αμφίρροπη (3-3, 4-4).

Το 9ο και 10ο game, αυτή τη φορά, ανήκαν στην No. 684 του ranking, που με νέο break, έκανε το 2/2 και επικράτησε με 4-6, για την απόλυτη ισορροπία στα σετ.

Στο 3ο και τελευταίο σετ, για μία ακόμα φορά η Γραμματικοπούλου είδε την Βρετανίδα να παίρνει κεφάλι στο σκορ (0-3), αλλά προσπάθησε να ανατρέψει και πάλι την κατάσταση, φέρνοντας την απόσταση στα 2 game (3-5).

Τελικώς, το 9ο game άνηκε στην Λούμστεν, που το κατέκτησε σε κάτι παραπάνω από 1 λεπτό, για να πάρει τη νίκη με 2-1 στα σετ, και παράλληλα την πρόκριση για την 8αδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις