fbpx

Jasmin Open, Παπαμιχαήλ-Μέρτενς 1-2: Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι

Jasmin Open, Παπαμιχαήλ-Μέρτενς 1-2: Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι

Η εξαιρετική πορεία της Δέσποινας Παπαμιχαήλ στο 250άρι τουρνουά της Τυνησίας, Jasmin Open (3-9/10), σταμάτησε πάνω στην έμπειρη Βελγίδα και πρώην Νο. 12 του κόσμου, Ελίζε Μέρτενς με 5-7, 6-1, 6-2 μετά από 2,5 ώρες στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της Τετάρτης (5/10).

Παρά την ήττα η Ελληνίδα τενίστρια έδωσε τα πάντα στο κορτ κάνοντας ένα εκπληκτικό 1ο σετ, αλλά λυγίζοντας στα επόμενα δύο από την αδιαμφισβήτητη εμπειρία της Μέρτενς, η οποία παραχώρησε μόλις 3 games.

Στο 1ο σκέλος της αναμέτρησης η Παπαμιχαήλ έκανε μια απίστευτη ανατροπή, καθώς βρέθηκε να χάνει με 4-2, ωστόσο στη συνέχεια όχι μόνο πήρε πίσω το χαμένο της σερβίς (4-4), αλλά έκανε και νέο break με το οποίο κατέκτησε το σετ (7-5).

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που η Ελληνίδα τενίστρια έμεινε πίσω με 4-2, έκανε ένα σερί πόντων 26-10 φτάνοντας στο 1-0 απέναντι στη Βελγίδα.

Στο 2ο σετ η Παπαμιχαήλ έχασε τη συνέπεια και τη συνέχεια στο σερβίς της. Κι αυτό ήταν κάτι που η Μέρτενς εκμεταλλεύτηκε φτάνοντας στην ισοφάριση (1-1). Το αρκετά καλό 67% κερδισμένων πόντων του 1ου σετ υποχώρησε στο 42% για την Παπαμιχαήλ η οποία δέχθηκε τρία break χάνοντας το σετ με 6-1.

Το ίδιο σενάριο και στο 3ο σετ με την Παπαμιχαήλ να αντέχει μέχρι το 2-2, όμως από εκεί και πέρα με ένα σερί τεσσάρων games η Μέρτενς έφτασε στη ανατροπή, αλλά και στην πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Εκεί θα παίξει με μία εκ των Πέτρα Μάρτιτς (Κροατία) και Μαγιούκα Οτσιμίγια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις