fbpx

Astana Open: Αποκλεισμός έκπληξη για Αλκαράθ

Astana Open: Αποκλεισμός έκπληξη για Αλκαράθ

Την πρόκριση στους «16» του Astana Open πανηγύρισε ο Νταβίντ Γκοφάν, κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη, νικώντας στον 1ο γύρο της διοργάνωσης τον Κάρλος Αλκαράθ με 2-0 σετ (7-5, 6-3).

Στο 1ο σετ, ο 31χρονος Βέλγος τενίστας προηγήθηκε στο 1o game, που διήρκησε 4 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα, όμως απάντησε με 2 δικά του κερδισμένα ο Αλκαράθ, κάνοντας και break στο ενδιάμεσο, για το 2-1.

Σ’ εκείνο το σημείο ο Γκοφάν πάτησε το γκάζι, έκανε εκ νέου ανατροπή, και ξέφυγε με σερί 4 νικητήρια games, παίρνοντας παράλληλα πίσω το break του 19χρονου Ισπανού, διαμορφώνοντας έτσι το 2-5.

Ο No. 1 της παγκόσμιας κατάταξης βρήκε και πάλι το σθένος να επιστρέψει στο σετ, με νέο δικό του σερί (από το 2-5 στο 5-5), δίνοντας νέες διαστάσεις στο ντέρμπι της πρεμιέρας.

Στο κρίσιμο σημείο, ο No. 66 του ranking πήρε το 11ο και 12ο game του σετ, κάνοντας νέο break, και πήρε το προβάδισμα στην αναμέτρηση.

Στο 2ο σετ, ο Γκοφάν συνέχισε σε αμείωτο ρυθμό φτάνοντας, προς έκπληξη όλων, στο 0-3, έπειτα από νέο break στο 2ο game, αλλά και ένα μακράς διάρκειας 3ο.

Ο Ισπανός τενίστας μείωσε προσωρινά σε 1-3, αλλά η διαφορά μεγάλωσε ακόμα περισσότερο, με τον Βέλγο αντίπαλό του να “εξαφανίζεται” στο 1-5, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην πρόκρισή του.

Πήρε το 7ο και 8ο game ο Αλκαράθ, έπειτα από δικό του break, αλλά οι νικηφόρες προσπάθειές του σταμάτησαν εκεί, μιας και στο 9ο πανηγύρισε στο τέλος ο Γκοφάν, περνώντας πανηγυρικά στον 2ο γύρο της διοργάνωσης.

Εκεί, θα συναντήσει τον 34χρονο Γάλλο Άντριαν Μανναρίνο, που βρίσκεται στο No. 54 της παγκόσμιας κατάταξης, αναμένοντας μία ακόμα δυνατή “μονομαχία”.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις