fbpx

Billie Jean King Cup: Αποσύρθηκε η Σφιόντεκ

Billie Jean King Cup: Αποσύρθηκε η Σφιόντεκ

Η Ίγκα Σφιόντεκ αποφάσισε να αποσύρει την συμμετοχή της από το Billie Jean King Cup λέγοντας ότι το πρόγραμμα του γυναικείου τένις δεν είναι ασφαλές για τις παίκτριες. Η Πολωνή, νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη με μήνυμα προς τους οπαδούς της δήλωσε ότι λυπάται πολύ και είναι απογοητευμένη και θλιμμένη που αναγκάζεται να αποσύρει την συμμετοχή της καθώς είχε την ελπίδα να εκπροσωπήσει άλλη μία φορά τη χώρα της.

 Η ίδια εξήγησε ότι δεν μπορεί να πάρει μέρος εξαιτίας του πυκνού αγωνιστικού προγράμματος καυτηριάζοντας την αποτυχία WTA και ITF να καταλήξουν σε μία συμφωνία σε κάτι τόσο βασικό όπως είναι το καλεντάρι των διοργανώσεων. «Το σκέφτηκα πολύ και το συζήτησα με όλη μου την ομάδα ξανά και ξανά αλλά δεν θα είμαι σε θέση να αγωνιστώ στο Billie Jean King Cup στη Γλασκόβη», είπε η Σφιόντεκ.

«Με θλίβει και λυπάμαι πολύ επειδή παίζω για την Πολωνία όποτε υπάρχει η ευκαιρία και πάντα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Το να παίξω στην Πολωνία φέτος ήταν μία τιμή και ελπίζω να το κάνω ξανά στο τέλος της σεζόν. Είμαι απογοητευμένη επειδή οι διοργανώτριες αρχές του τένις δεν κατέληξαν σε συμφωνία πάνω σε κάτι τόσο βασικό όπως είναι το καλεντάρι των διοργανώσεων καθώς είχαμε μόνο μία ημέρα να ταξιδέψουμε και να αλλάξουμε τη χρονική ζώνη. Αυτή η κατάσταση δεν είναι ασφαλής για την υγεία μας και μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς. Θα μιλήσω με την WTA και την ITF ώστε κάτι να αλλάξει. Αυτή η κατάσταση δεν είναι δύσκολη μόνο για τις παίκτριες  αλλά και για το κοινό του τένις που υποστηρίζει το άθλημά μας».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις