fbpx

Astana Open: Η κλήρωση του Τσιτσιπά

Astana Open: Η κλήρωση του Τσιτσιπά

Με τον 34χρονο Καζάκο και Νο. 218 του κόσμου, Μικχαΐλ Κουκούσκιν, θα κάνει ντεμπούτο στο 500άρι τουρνουά του Καζακστάν, Astana Open (3-9/10) ο Στέφανος Τσιτσιπάς τον οποίον η κλήρωση τον έφερε στο πάνω μέρος του ταμπλό εκεί που βρίσκεται ο Νο. 1 στον κόσμο Κάρλος Αλκαράθ

Κόντρα στον Κουκούσκιν ο Έλληνας τενίστας μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με την πρώτη να είναι το 2018 για τα προκριματικά του ATP Masters 1000 στη Ρώμη, ενώ η πιο πρόσφατη αναμέτρηση μεταξύ των δύο παικτών ήταν στο Μόντε Κάρλο το 2019. 

Ωστόσο, πιο ιδιαίτερη στιγμή του Τσιτσιπά απέναντι στον Καζάκο ήταν τον Φεβρουάριο του 2019 στον τελικό του indoor τουρνουά στη Μασσαλία, όπου είχε επικρατήσει με 7-5, 7-6(5). 

Από εκεί και πέρα και σε περίπτωση πρόκρισης, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει λογικά τον 33χρονο Κροάτη και Νο. 16 του κόσμου, Μάριν Τσίλιτς, που στον 1ο γύρο θα παίξει με παίκτη από τα προκριματικά, ενώ στα προημιτελικά οι δύο, θεωρητικά, υποψήφιοι που θα αντιμετωπίσει θα είναι ο Χούμπερτ Χουρκάτς (Νο. 11) ή ο ιδιόρρυθμος Καζάκος Αλεξάντερ Μπούμπλικ (Νο. 44).

Με τον Πολωνό ο Τσιτσιπάς μετράει 6 νίκες σε 8 αναμετρήσεις (όλες σε σκληρή επιφάνεια), ενώ με τον Μπούμπλικ ο Έλληνας τενίστας έχει επικρατήσει και στις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις σε Ντουμπάι και Μασσαλία την ίδια χρονιά (2020). 

Σε περίπτωση που ο Τσιτσιπάς προχωρήσει και φτάσει στα ημιτελικά, τότε λογικά θα βρει απέναντί του τον Νο. 1 του κόσμου, Κάρλος Αλκαράθ, κόντρα στον οποίον έχει χάσει στα τρία παιχνίδια που τον έχει αντιμετωπίσει. 

Αν ο Έλληνας τενίστας ξεπεράσει κι αυτό το εμπόδιο τότε στο δρόμο προς τον 10ο τίτλο καριέρας οι πιθανοί υποψήφιοι είναι αρκετοί και δυνατοί. Το μεγάλο φαβορί δεν είναι άλλος από τον Νόβακ Τζόκοβιτς που εξασφάλισε τη wild card. 

Από εκεί και πέρα πιθανοί αντίπαλοι είναι και οι Ντανίλ Μεντβέντεφ, Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ, αλλά και Γιάνικ Σίνερ

Το πιθανό μονοπάτι του Τσιτσιπά προς τον τελικό

1R: Κουκούσκιν (Καζακστάν)
2R: Τσίλιτς (Κροατία)
QF: Χουρκάτς (Πολωνία)/Μπούμπλικ (Καζακστάν)
SF: Αλκαράθ (Ισπανία)
F: Τζόκοβιτς (Σερβία)/Μεντβέντεφ (Ρωσία)/Σίνερ (Ιταλία), Αλιασίμ (Καναδάς)

Οι πιθανοί προημιτελικοί

Αλκαράθ (Ισπανία) – Ρούμπλεφ (Ρωσία)
Τσιτσιπάς (Ελλάδα) – Χουρκάτς (Πολωνία)
Σίνερ (Ιταλία) – Τζόκοβιτς (Σερβία)
Αλιασίμ (Καναδάς) – Μεντβέντεφ (Ρωσία) 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις