fbpx

Parma Open, Σάκκαρη-Ζανέφσκα 2-1: Ψυχωμένη πρόκριση στον ημιτελικό (vid)

Parma Open, Σάκκαρη-Ζανέφσκα 2-1: Ψυχωμένη πρόκριση στον ημιτελικό (vid)

Την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Parma Ladies Open πανηγύρισε η Μαρία Σάκκαρη, αφού κέρδισε την Μαρίνα Ζανέφσκα με 2-1 σετ (2-6,6-4,6-4).

Στο πρώτο σετ, η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια έδειχνε να μην πατάει καλά στο χωμάτινο κορτ, δείχνοντας ότι ταλαιπωρείται από αδιαθεσία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη μπορεί να βρει λύσεις απέναντι στην αντίπαλό της, που βρήκε 2 break (5-1).

Η Ζανέφσκα πήρε τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το σετ, ωστόσο η Σάκκαρη έβγαλε αντίδραση και με δικό της break, μείωσε σε 5-2, σβήνοντας 2 set points. Όμως, η Ουκρανή, με νέο break, έφτασε στην κατάκτηση του σετ.

Σε εκείνο το σημείο, η Νο.7 του κόσμου ζήτησε τη γιατρό του γηπέδου, η οποία και της πήρε την πίεση, με τα σημάδια αδιαθεσίας να παραμένουν για την Ελληνίδα τενίστρια.

Στο δεύτερο σετ, αντιστράφηκαν οι ρόλοι, με την Σάκκαρη να εμφανίζεται πιο αποφασιστική στο κορτ, μετατρέποντας το εις βάρος της 1-2, σε 5-2, έχοντας σπάσει 2 φορές το σερβίς της Ουκρανής.

Η Ζανέφσκα μείωσε σε 5-4, παίρνοντας πίσω το 1 από τα 2 break, αλλά με τη Σάκκαρη να κατακτά το σετ, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο τρίτο και πιο δραματικό σετ, έγινε ανατροπή στην ανατροπή, μιας και η Ουκρανή τενίστρια, που ναι μεν μπόρεσε να μπει δυνατά και να προηγηθεί (3-1), είδε την Μαρία Σάκκαρη να επιστρέφει και να το κατακτά, έπειτα από 2 break points και ένα τεράστιο σε διάρκεια τελευταίο game (8 λεπτών και 50 δευτερολέπτων), σφραγίζοντας την πρόκριση στην τελική 4αδα.

Αυτή ήταν η 2η συνάντηση των δύο αθλητριών, με την Ελληνίδα να μετρά πλέον 2 νίκες απέναντι στην Ζανέφσκα, έπειτα από την 1η επικράτησή της στον 3ο προκριματικό γύρο του Wimbledon, το 2016.

Να σημειώσουμε, ότι στην ημιτελική φάση του τουρνουά της Ιταλίας, η Σάκκαρη θα βρει στο δρόμο της την 27χρονη τενίστρια Ντάνκα Κόβινιτς, η οποία φιγουράρει στο Νο78 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις