fbpx

Parma Open, Σάκκαρη – Ρους 2-1: Στα προημιτελικά με 2η σερί ανατροπή (vid)

Parma Open, Σάκκαρη – Ρους 2-1: Στα προημιτελικά με 2η σερί ανατροπή (vid)

Η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να αφήσει πίσω της το κακό 1ο σετ, απέναντι στην Ολλανδή και Νο114 του κόσμου Αράντσκα Ρους και με 3-6, 6-2, 6-3 σε περίπου 2,5 ώρες να εξασφαλίσει μια θέση στα προημιτελικά του χωμάτινου τουρνουά Parma Ladies Open που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες (26/9-3/10) στην Πάρμα.

Η Νο. 7 του κόσμου, για 2ο σερί ματς, χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή μένοντας πίσω στο 1ο σετ, ωστόσο στα επόμενα δύο ήταν ανώτερη από την αντίπαλό της στο κορτ, φτάνοντας σχετικά εύκολα στην πρόκριση.

Στο 1ο σετ η Σάκκαρη “πλήρωσε” τα χαμηλά ποσοστά στο σερβίς, το γεγονός ότι δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί καμία από τις 5 ευκαιρίες για break που δημιούργησε, αλλά και τα πολλά αβίαστα λάθη ολοκληρώνοντας το σετ με 21 αβίαστα έναντι μόλις 8 της Ρους.

Η Ολλανδή πάτησε πάνω στο γρήγορο break (2-0) και από εκεί και πέρα κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της μέχρι το τέλος παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Στο 2ο σκέλος του αγώνα η Σάκκαρη κινδύνεψε και πάλι με break, σβήνοντας ωστόσο το break-point της Ρους και φτάνοντας σ’ ένα δύσκολο hold (1-0), όμως από εκείνο το σημείο και μετά η Ελληνίδα τενίστρια ήταν εξαιρετική και βρίσκοντας δύο break έκλεισε το σετ με 6-2 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο decider η Σάκκαρη έδειξε ακόμα μεγαλύτερη συνέπεια στο σερβίς, συνέχισε να είναι αποτελεσματική στις ευκαιρίες για break, το οποίο βρήκε στα μέσα του σετ, ενώ από την άλλη κατάφερε να σβήσει τους όποιους κινδύνους προσπάθησε να δημιουργήσει η αριστερόχειρα Ολλανδή φτάνοντας στη νίκη, αλλά και στην πρόκριση στις “8” του τουρνουά.

Αυτή μάλιστα ήταν η 4η νίκη σε τέσσερις αναμετρήσεις για τη Σάκκαρη κόντρα στη Ρους, από την οποία έχει χάσει μόλις ένα σετ.

Στα προημιτελικά η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τη Βελγίδα και Νο. 96 του κόσμου, Μαρίνα Ζαβένσκα με την οποία είχε συναντηθεί και στο Wimbledon του 2016 κερδίζοντας δύσκολα με 6-7(5), 7-6(3), 6-2.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις