fbpx

Ράφαελ Ναδάλ: «Ο Φέντερερ μου ζήτησε να παίξουμε μαζί στο Λονδίνο, 10 μέρες πριν ανακοινώσει ότι αποσύρεται»

Ράφαελ Ναδάλ: «Ο Φέντερερ μου ζήτησε να παίξουμε μαζί στο Λονδίνο, 10 μέρες πριν ανακοινώσει ότι αποσύρεται»

Σε μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη προχώρησε ο Ράφαελ Ναδάλ, σε πρόσφατη συνέντευξή του, λίγο μετά τη λήξη του Laver Cup, στο οποίο και νίκησε για πρώτη φορά η Team World την Team Europe.

Ο 36χρονος Ισπανός τενίστας δήλωσε πως ο Ρότζερ Φέντερερ του ζήτησε να παίξουν μαζί σε διπλό, για τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του, μόλις 10 μέρες πριν ανακοινώσει επίσημα το τέλος της καριέρας του.

Σε περίοδο, μάλιστα, που ούτε καν ο ίδιος ο Ελβετός θρύλος του τένις ήξερε αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί, ενώ και ο Ναδάλ δεν ήταν σίγουρος αν θα μπορούσε να παρευρεθεί στη διοργάνωση, λόγω προσωπικών του ζητημάτων.

Μεταξύ άλλων, ο Ράφαελ Ναδάλ είπε:

«Ήξερε πως είχα μια δύσκολη κατάσταση να διαχειριστώ και πως η παρουσία μου στο Laver Cup ήταν σχεδόν αδύνατη. Στις 15 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε την απόσυρσή του, αλλά με είχε πάρει τηλέφωνο 10 μέρες πριν από αυτό για να μου το πει. Ήταν μια δύσκολη κουβέντα, κράτησε περίπου ένα τέταρτο. Μου εξήγησε τι πέρασε τους τελευταίους μήνες και για ποιο λόγο πήρε αυτή την απόφαση. Από τότε μου είπε ότι θα ήθελε πολύ να πάω στο Λονδίνο για να παίξουμε μαζί στον τελευταίο του αγώνα, αν φυσικά μου το επέτρεπαν οι συνθήκες. Ακόμα τότε δεν ήταν σίγουρος ότι θα μπορούσε να παίξει, αλλά μιλήσαμε ξανά και με ενημέρωσε ότι θα χαιρόταν πολύ αν παίζαμε διπλό μαζί. Τελικά είχα την τύχη να ζήσω αυτή τη μεγάλη στιγμή για μένα και πολύ σημαντική για εκείνον. Δεν έχω δει τις φωτογραφίες, αλλά ήταν δύσκολες στιγμές. Δεν ήθελα να κλάψω, ήταν η δική του στιγμή, αλλά είμαι ευαίσθητος άνθρωπος και ήταν δύσκολο για μένα. Πάντα το rivalry μας ήταν πολύ υγιές, από τον πρώτο αγώνα που παίξαμε ως αντίπαλοι, το 2004 στο Μαϊάμι. Από τότε τα πηγαίναμε καλά, είχαμε συναντηθεί ήδη μια φορά μέσω των συνεργασιών μας με τη Nike το 2002 στο Wimbledon. Για μένα, εκτός από ένα μεγάλο κομμάτι της επαγγελματικής μου καριέρας, είναι και ένα άτομο από το οποίο έχω πάρει μεγάλη έμπνευση και έχω μάθει πολλά, κάποιος που με έχει βοηθήσει και τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε δημιουργήσει έναν πολύ ισχυρό δεσμό. Έχουμε βιώσει πολλά μαζί, εκατοντάδες στιγμές εντός και εκτός γηπέδων.»

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις