fbpx

Το κενό που νιώθει ο Ναδάλ χωρίς τον Φέντερερ

Το κενό που νιώθει ο Ναδάλ χωρίς τον Φέντερερ

Η αυλαία για τον Ρότζερ Φέντερερ στα κορτ έπεσε την Παρασκευή (23/09) στο Ο2 Arena. Φαίνεται όμως πως αυλαία έπεσε και για ένα μεγάλο κομμάτι του Ράφαελ Ναδάλ. Ο Ισπανός ήταν όλα αυτά τα χρόνια το αντίπαλο δέος του «βασιλιά» και μαζί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς αποτέλεσαν το Big-3 του παγκόσμιου τένις με 63 τίτλους Grand Slam.

To περιβόητο Fedal (FEDerer-NadAL) αγωνίστηκε για τελευταία φορά μαζί στο Laver Cup και αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα οι δύο φίλοι δεν μπόρεσαν να κρύψουν τα δάκρυα συγκίνησης.

Ο Ναδάλ δήλωσε μεταξύ άλλων, βουρκωμένος, πως μαζί με τον Ρότζερ «φεύγει» και ένα μεγάλο μέρος του εαυτού του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Για μένα ήταν τεράστια τιμή να είμαι μέρος αυτής της απίστευτης στιγμής στην ιστορία του αθλήματος. Έχουμε μοιραστεί πολλά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια με τον Ρότζερ. Καθώς ο Ρότζερ φεύγει από το tour, ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου φεύγει επίσης. Είναι πολύ συγκινητικό που βλέπω όλους αυτούς τους ανθρώπους, την οικογένειά του. Δύσκολο να το περιγράψω αλλά είναι μια σπουδαία στιγμή», ανέφερε συγκινημένος.

“Νομίζω ότι κάθε χρόνο η σχέση μας γινόταν ολοένα και καλύτερη, σε καθημερινή βάση. Με κάποιον τρόπο κατανοούσαμε ότι στο τέλος, έχουμε πολλά κοινά. Προσεγγίζαμε τη ζωή με την ίδια οπτική. Στο γήπεδο είχαμε πάντα διαφορετικά στυλ και γι’αυτό ίσως το rivalry μας έγινε το σπουδαιότερο και πιο ενδιαφέρον.

Είμαι υπερήφανος που ήμουν ένα σημαντικό μέρος της καριέρας του. Είμαι όμως ακόμα πιο χαρούμενος που η καριέρα μας τελειώνει και μας βρίσκει φίλους, μετά από όλα όσα μοιραστήκαμε στο γήπεδο σαν αντίπαλοι”.

Έδωσε τέλος στις φήμες περί δικής του αποχώρησης λέγοντας πως απολαμβάνει την γέννηση του παιδιού του, ότι πέρασε πολλές δύσκολες στιγμές με λίγο ύπνο και λίγη ξεκούραση, και σκέφτηκε πολύ σοβαρά την αποχώρηση μετά το φετινό Roland Garros και τους 2 σοβαρούς τραυματισμούς που είχε στο Wimbledon και στην Νέα Υόρκη αλλά νιώθει πως δεν είναι ακόμα σε αυτό το σημείο.

https://twitter.com/_naterzzzz/status/1573621289599877120
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις