fbpx

Laver Cup, Team Europe – Team World 2-2: Σ’ ευχαριστούμε για όλα Ρότζερ! (vids)

Laver Cup, Team Europe – Team World 2-2: Σ’ ευχαριστούμε για όλα Ρότζερ! (vids)

Aυτό ήταν! Τα τελευταία 136 λεπτά του Ρότζερ Φέντερερ στο επαγγελματικό τένις, ο τελευταίος χορός, η τελευταία παράσταση. Ο επίλογος ενός τεράστιου τενίστα, αθλητή, μιας τεράστιας προσωπικότητας.

Μαζί με τον καλό του φίλο, τον συνοδοιπόρο στη μεγάλη πορεία του στο τένις, Ράφα Ναδάλ, έκλεισε την καριέρα του με ήττα (4-6, 7-6(2), 11-9) απέναντι στους Αμερικανούς Τζακ Σοκ και Φράνσις Τιάφο δίνοντας προβάδισμα με 3-1 στην ομάδα της Ευρώπης στην ολοκλήρωση της 1ης ημέρας του Laver Cup.

Από τις σπάνιες φορές που το αποτέλεσμα σ’ ένα παιχνίδι δεν έχει απολύτως καμία σημασία, η Team World, με τους έμπειρους διπλίστες Τιάφο και Σοκ, κατάφερε να κάνει την ανατροπή, να “σβήσει” ένα match-point στο super tie-break και να φτάσει στη νίκη ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 2-2.

Φέντερερ και Ναδάλ “πάτησαν” πάνω στο μοναδικό (και καθοριστικό) break του 1ου σετ το οποίο και κατέκτησαν με 6-4. Η απάντηση από τους Σοκ και Τιάφο ήρθε στο επόμενο σετ όπου και βρήκαν πρώτοι break παίρνοντας προβάδισμα με 3-1.

Φέντερερ και Ναδάλ πήραν το break πίσω (3-3), οδηγώντας το σετ στο tie-break αφού πρώτα κατάφεραν να σώσουν 6 break-points(!) και συγκεκριμένα στο 11ο game όπου προηγήθηκαν με 6-5.

Στο tie-break η Team World ήταν πιο συνεπής, απέφυγε τα λάθη με αποτέλεσμα να το κατακτήσει με 7-2 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο δραματικό super tie-break Φέντερερ και Ναδάλ, βρέθηκαν έναν πόντο μακριά από τη νίκη με τον Ελβετό να σερβίρει ωστόσο δεν μπόρεσαν να κλείσουν στο ματς καθώς μ’ ένα μίνι break Τιάφο και Σοκ ισοφάρισαν σε 9-9, για να ολοκληρώσουν τη νίκη (με ανατροπή) κατακτώντας τους δύο επόμενους πόντους.

Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν απλά συγκλονιστικές, με τον Φέντερερ να λυγίζει στις αγκαλιές των συμπαικτών του και την Ο2 Arena να μην σταματάει να τον αποθεώνει σ’ ένα ανατριχιαστικό standing ovation.

Είμαστε τυχεροί που μεγαλούργησε στην εποχή που βλέπαμε τένις και μας έδωσε τέτοιες στιγμές. Θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια για να αντιληφθούμε πως γίναμε μάρτυρες της μεγαλύτερης ίσως γενιάς του τένις…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις