fbpx

Channai Open: Πρωταθλήτρια η 17χρονη Λίντα Φρουβίτοβα

Channai Open: Πρωταθλήτρια η 17χρονη Λίντα Φρουβίτοβα

Τον 1ο WTA τίτλο της καριέρας της κατέκτησε στην Τσενάι της Ινδίας, η 17χρονη Τσέχα, Λίντα Φρουβίρτοβα.

Επιστρέφοντας από το 1-4 του 3ου set, κέρδισε στον τελικό του WTA 250 τουρνουά, τη Νο67 τενίστρια στην παγκόσμια κατάταξη, Μάγκντα Λινέτ και στέφθηκε πρωταθλήτρια για 1η φορά στην καριέρα της, στο κορυφαίο επίπεδο.

Μετά από 2 ώρες και 41 λεπτά μάχης, η Φρουβίρτοβα, επιβλήθηκε με 4-6, 6-3, 6-4 και έφερε σε πέρας τη δοκιμασία στον 1ο WTA τελικό της καριέρας της, ολοκληρώνοντας με ιδανικό τρόπο, τη μαγική εβδομάδα της στην Τσενάι.

Με αυτή τη νίκη, η 17χρονη εξασφάλισε και πολύ μεγάλη άνοδο στον πίνακα της παγκόσμιας κατάταξης.

Πιο συγκεκριμένα, θα αναρριχηθεί από το Νο130 που βρισκόταν πριν την έναρξη του Chennai Open, στο Νο74, αφήνοντας πίσω της 56 θέσεις. Φυσικά, το Νο74, θα αποτελέσει το νέο ρεκόρ καριέρας της.

Η φιναλίστ, Λινέτ, που στάθηκε άτυχη καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και κάλεσε ιατρικό time-out στο 1-4 υπέρ της στο 3ο κομμάτι του ματς, θα κερδίσει 17 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και θα εισέλθει στο Top50 (No50).

Αξίζει να αναφερθεί πως η Λίντα Φρουβίρτοβα κατέκτησε τον 1ο τίτλο WTA καριέρας και από σήμερα είναι η νεαρότερη στις Top-100 του κόσμου, την ίδια στιγμή ου 15χρονη αδερφή της, Μπρέντα, κατακτούσε τον 5ο συνεχόμενο τίτλο σε τουρνουά των 25.000 δολαρίων ΙΤF στην Ιταλία, σημειώνοντας την 25η σερί νίκη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις