fbpx

Ανεπηρέαστος για την απώλεια του Νο. 1 ο Μεντβέντεφ

Ανεπηρέαστος για την απώλεια του Νο. 1 ο Μεντβέντεφ

Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ είπε ότι δεν αισθάνεται κάτι μετά την απώλεια της πρώτης θέσης στην παγκόσμια ΄κατάταξη από τον Κάρλος Αλκαράθ μετά τον αποκλεισμό του στον τέταρτο γύρο του US Open. Ο Ρώσος νικήθηκε στα τέσσερα σετ από τον Νικ Κύργιος σε ένα ματς που περιλάμβανε ένα επικό τάι-μπρέικ στο πρώτο σετ που ο Αυστραλός έκανε δικό του με 13-11. Το αποτέλεσμα σήμαινε ότι ο Μεντβέντεφ έπεσε από την πρώτη θέση με τον Αλκαράθ να τον αντικαθιστά μετά τη νίκη του επί του Κάσπερ Ρούουντ στον τελικό.

 «Για να είμαι ειλικρινής, δεν νιώθω πολλά με την απώλεια της πρώτης θέσης», είπε ο Μεντβέντεφ. «Η κατάταξη είναι η συνέπεια των αποτελεσμάτων σου και αν πάρουμε το αμερικανικό καλοκαίρι, για παράδειγμα, δεν πήρα αρκετούς βαθμούς για να είμαι νούμερο ένα, ούτε καν στην πρώτη τριάδα. Κάσπερ, Κάρλος , Ράφα Ναδάλ με τα δύο Γκραν Σλαμ που πήρε στο πρώτο μισό της χρονιάς, πήραν περισσότερους βαθμούς οπότε είναι λογική η εξέλιξη. Δεν έχω συναισθήματα για αυτό, κανένας λόγος να κλάψω. Μπορώ μόνο να πω στον εαυτό μου ότι πρέπει να τα πάω καλύτερα αν θέλω να βρω αυτή τη θέση στο μέλλον».

 Ο Μεντβέντεφ υποχώρησε στην τέταρτη θέση, 1.675 βαθμούς πίσω από τον Αλκαράθ με τον Ρούουντ και το Ναδάλ στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Ένα Μάστερς απομένει στην σεζόν, αυτό στο Παρίσι, που αρχίζει στις 29 Οκτωβρίου, με χίλιους βαθμούς να απονέμονται στο νικητή. Το ATP Finals στο Τορίνο δίνει 1.500 βαθμούς αν ο πρωταθλητής ολοκληρώσει αήττητος το τουρνουά. Ο Ρώσος, που θα αγωνιστεί στο Moselle Open της Γαλλίας αυτή την εβδομάδα θέλει να εξασφαλίσει μία σταθερή βάση ενόψει της επόμενης χρονιάς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις