fbpx

Ιβάν Λιούμπισιτς: «Στοίχισε στον Φέντερερ η ήττα στον τελικό του Wimbledon από τον Τζόκοβιτς»

Ιβάν Λιούμπισιτς: «Στοίχισε στον Φέντερερ η ήττα στον τελικό του Wimbledon από τον Τζόκοβιτς»

Για όσα σημάδεψαν, τόσο τον ίδιο, όσο και τον Ρότζερ Φέντερερ, μίλησε ο Ιβάν Λιούμπισιτς, που ήταν και ο τελευταίος προπονητής του θρύλου του τέννις.

Συγκεκριμένα, ο Κροάτης προπονητής αναφέρθηκε στα δύο σπουδαιότερα παιχνίδια, κατά τον ίδιο, της καριέρας του 41χρονου Ελβετού τενίστα, που είχαν κομβικό ρόλο στην τεράστια καριέρα του.

Το πρώτο είναι ο τελικός του Australian Open το 2017, κόντρα στον Ναδάλ, με τον Φέντερερ να πανηγυρίζει μια σπουδαία επικράτηση, μετά από το διάστημα των 6 μηνών απουσίας του, από τους αγωνιστικούς χώρους.

Ενώ ο άλλος αγώνας, δε θα μπορούσε να ναι άλλος από τον τελικό του Wimbledon το 2019, κόντρα στον Τζόκοβιτς, όταν και Ελβετός αθλητής γνώρισε την ήττα, που τον έχει πληγώσει περισσότερο από κάθε άλλη, μέχρι σήμερα.

Επίσης, έκανε λόγω για τον αν θα ήταν ποτέ δυνατό να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, σε περίπτωση που κέρδιζε εν τέλει τον Τζόκοβιτς πριν 3 χρόνια, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν έψαξε ποτέ λόγω να σταματήσει το τέννις.

Αντιθέτως, ακόμα και τώρα θα επιθυμούσε να συνεχίσει κανονικά, με αμείωτους ρυθμούς, αλλά πήρε αυτή την απόφαση, μιας και το σώμα του δεν του επιτρέπει να είναι το ίδιο ανταγωνιστικός, όπως πριν.

Ολοκλήρωσε λέγοντας πως για τον ίδιο δεν θα έπρεπε να θεωρείται θλιβερή η ημέρα της ανακοίνωσης της απόσυρσης του από το άθλημα. Αλλά θα έπρεπε να γιορτάσουμε μια λαμπρή καριέρα, και να τον απολαύσουμε για τελευταία φορά στο Laver Cup.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις