fbpx

Σπουδαία εμφάνιση της Σακελλαρίδη παρά την ήττα από την Φρουβίρτοβα

Σπουδαία εμφάνιση της Σακελλαρίδη παρά την ήττα από την Φρουβίρτοβα

Πολύ καλή εμφάνιση από τη Σαπφώ Σακελλαρίδη, παρά την ήττα στον ημιτελικό, κόντρα στο παιδί-θαύμα της Τσεχίας Μπρέντα Φρουβίρτοβα με 2-1 σετ (4-6, 7-5, 6-0), στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων Fortevillage Trophy που διεξάγεται αυτές τις μέρες (12-19/9) στην Ιταλία.

Η 19χρονη Ελληνίδα αθλήτρια, ήταν εξαιρετική, τουλάχιστον στα δύο πρώτα σετ, κόντρα στην νεαρή Τσέχα τενίστρια, αλλά δεν μπόρεσε στο τέλος να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση λυγίζοντας στο τελευταίο σετ.

Και μιλάμε για υπέρβαση, μιας και η αντίπαλός της έχει… ξεχάσει τι σημαίνει ήττα, μιας και τρέχει ένα μοναδικό σερί με 23 νίκες, με 46-1(!) σετ, χωρίς να υπολογίζουμε τη σημερινή αναμέτρηση.

Εν κατακλείδι, η Σακελλαρίδη κρατά την εξαιρετική της σημερινή προσπάθεια, απέναντι σε μία εκ των κορυφαίων στο άθλημα, στην κατηγορία της, ενώ η Φρουβίρτοβα παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό του διεθνούς τουρνουά της γειτονικής χώρας.

Η Ελληνίδα τενίστρια ήταν εκπληκτική στο 1ο σετ, καθώς προηγήθηκε με 3-0 και 4-1 έχοντας “σπάσει” ήδη μια φορά το σερβίς της Τσέχας που αδυνατούσε μέχρι σε εκείνο το σημείο να ακολουθήσει το ρυθμό της Ελληνίδας τενίστριας.

Η Φρουβίρτοβα στη συνέχεια κατάφερε να πάρει πίσω το χαμένο της σερβίς μειώνοντας αρχικά σε 4-3 και αμέσως μετά ισοφαρίζοντας σε 4-4 μετά από εύκολο hold, όμως η Σακελλαρίδη κατάφερε να βρει και πάλι break και μάλιστα στο κατάλληλο σημείο, κλείνοντας το σετ με 6-4.

Το 2ο σκέλος του αγώνα ήταν συγκλονιστικό. Αυτή τη φορά η Τσέχα ήταν εκείνη που βρήκε πρώτη break (0-1), το οποίο εξαργύρωσε αμέσως μετά (0-2). Σαν να μην έφτανε αυτό η Σακελλαρίδου έχασε για 2η φορά το σερβίς της (1-4), αφού πρώτα η Τσέχα είχε κάνει ένα μεγάλο hold σ’ ένα game που κράτησε 6,5 λεπτά!

Ωστόσο, η Ελληνίδα τενίστρια ήταν πραγματικά απίστευτη! Αν και βρέθηκε πίσω με 2-5 (με δύο break πίσω) στη συνέχεια κατέκτησε τα επόμενα τρία games ισοφαρίζοντας σε 5-5, για να λυγίσει στα τελευταία δύο games του σετ το οποίο και έχασε με 7-5 παρά την τεράστια προσπάθεια.

Το χαμένο 2ο σετ, φάνηκε να επηρεάζει τη Σακελλαρίδη, η οποία στο decider ηττήθηκε με 6-0 μένοντας εκτός τελικού, αλλά σημειώνοντας μια τεράστια εμφάνιση απέναντι σε μια τενίστρια που θα μας απασχολήσει αρκετά το μέλλον σε επίπεδο WTA.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις