fbpx

Davis Cup, Τυνησία – Ελλάδα 0-2: Νίκη για Περβολαράκη, ένα βήμα μακριά από τα πλέι οφ η Εθνική

Davis Cup, Τυνησία – Ελλάδα 0-2: Νίκη για Περβολαράκη, ένα βήμα μακριά από τα πλέι οφ η Εθνική

Ο Μιχάλης Περβολαράκης έκανε το 2/2 για την εθνική μας ομάδα, στις αναμετρήσεις με την αντίστοιχη της Τυνησίας, στο πλαίσιο του World Group ΙI, του Davis Cup, που πραγματοποιείται στην Τύνιδα, αυτές τις μέρες (16-18/09).

Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε του Τυνήσιου, και Νο.254 στην παγκόσμια κατάταξη, Σκάντερ Μανσούρι, με 6-4, 6-3, σε 82 λεπτά.

Μ’ αυτή τη νίκη η Ελλάδα, χρειάζεται ακόμα μία, προκειμένου να βρεθεί στα πλέι οφ του World Group I, του Davis Cup, την οποία θα διεκδικήσει το Σάββατο (17/09), στο διπλό με τα αδέρφια Τσιτσιπά, απέναντι στους Τζαζίρι και Μανσούρι (σε μια αναμέτρηση που θα ξεκινήσει στις 12:00 ώρα Ελλάδος).

Αναφορικά με τη διακύμανση του παιχνιδιού, ο Έλληνας πρωταθλητής δε μπήκε ζεστός στο γήπεδο, μιας και βρέθηκε πίσω στο σκορ 1-3.

Από εκεί και μετά όμως, ο Περβολαράκης αντέδρασε, και με απόλυτη κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο έφερε τούμπα την κατάσταση, κερδίζοντας 8 από τα 9 επόμενα games.

Ανέβασε τα ποσοστά του, έπαιζε με πιο καθαρό μυαλό, και επικράτησε τελικώς στο πρώτο σετ με 6-4.

Εξίσου δυνατά συνέχισε και στο δεύτερο σετ, όπου σχετικά πιο εύκολα βρέθηκε μπροστά με 3-0, όμως η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο άνετη, αφού πάλεψε για την ανατροπή ο Μανσούρι.

Ο 26χρονος τενίστας, ωστόσο, έσβησε 2 break points, έβρισκε απαντήσεις στην συνεχόμενη πίεση του αντιπάλου του, ώστε να διατηρήσει το προβάδισμα του και να έρθει το τελικό 6-3, του δεύτερου σετ.

Αναμφίβολα, ο Περβολαράκης πραγματοποίησε μια επαγγελματική εμφάνιση, που έχει βάλει σε θέση ισχύος το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις