fbpx

US Open: Κάρλος Αλκαράθ! Ο νέος πρωταθλητής στη Νέα Υόρκη και νεαρότερος Νο. 1 στον κόσμο! (vid)

US Open: Κάρλος Αλκαράθ! Ο νέος πρωταθλητής στη Νέα Υόρκη και νεαρότερος Νο. 1 στον κόσμο! (vid)

Ο 19χρονος Κάρλος Αλκαράθ έφτασε μέχρι το τέλος του φετινού US Open κατακτώντας τα πάντα! Στον τελικό ο Ισπανός επικράτησε με 6-4, 2-6, 7-6(1), 6-3 του Κάσπερ Ρουντ, μετά από 3 ώρες και 23 λεπτά, κερδίζοντας το 1ο Grand Slam στην καριέρα του, ενώ παράλληλα έγινε ο νεαρότερος Νο. 1 στον κόσμο σε μια βραδιά που θα θυμάται για πάντα!

Σε ηλικία 19 ετών και 129 ημερών, ο Αλκαράθ έγινε ο νεαρότερος παίκτης στον κόσμο που ανεβαίνει στο Νο. 1 στην κατάταξη της ATP, σβήνοντας το ρεκόρ του Αυστραλού, Λέιτον Χιούιτ που είχε φτάσει στο Νο. 1 του κόσμου σε ηλικία 20 ετών και 266 ημερών.

Παράλληλα έγινε ο νεαρότερος κάτοχος του US Open, μετά από τον Πιτ Σάμπρας που είχε κατακτήσει το τουρνουά της Νέας Υόρκης το 1990 σε ηλικία 19 ετών και 129 ημερών, ενώ είναι ο μοναδικός που κέρδισε το τρόπαιο έχοντας σώσει match-point (προημιτελικά, Γιάνικ Σίνερ), μετά τον Σταν Βαβρίνκα που έκανε ακριβώς το ίδιο το 2016.

Θυμίζουμε ότι ο Ισπανός είχε κάνει ντεμπούτο στη Νέα Υόρκη πέρσι, όπου εγκατέλειψε στα προημιτελικά (κόντρα στον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ) όντας Νο. 55 στον κόσμο. Φέτος αποχωρεί με τον τίτλο, έχοντας ανέβει στο Νο. 1 και πλουσιότερος κατά 2,6 εκ. δολάρια.

Κλειδί το κρίσιμο tie-break …

Ο Αλκαράθ, αν και αρκετά νευρικός, τουλάχιστον για δύο σετ, εμφανίστηκε σ’ ένα ακόμα παιχνίδι άκρως επιθετικός τελειώνοντας τον τελικό με 14 άσους, 51 winners και 41 αβίαστα λάθη, ενώ και πάλι εμφανίστηκε αναποτελεσματικός στις ευκαιρίες για break ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 3/11.

Από την άλλη ο…πιο συντηρητικός Ρουντ, είχε 37 winners και 27 λάθη, με τον Νορβηγό να κάνει το παιχνίδι της ζωής του για…1,5 σετ καταρρέοντας πνευματικά και σωματικά με την έναρξη του tie-break στο 3ο σετ.

Μέχρι να φτάσουμε εκεί, ο Αλκαράθ είχε πατήσει πάνω στο γρήγορο break στο 1ο σετ (2-1), το οποίο και έκλεισε με 6-4 σε 48 λεπτά, για να ακολουθήσει ένα μαγικό σετ από τον Ρουντ, με τον Νορβηγό να…σκοτώνει τον 19χρονο με το απίστευτο παιχνίδι στις γραμμές, αλλά και με το συνεπές σερβίς του.

Τα πάντα, όπως φάνηκε, εξαρτήθηκαν από το tie-break του 3ου σετ. Ο Αλκαράθ, έχοντας σβήσει δύο set-points του Νορβηγού στο 12ο game, στη συνέχεια το οδήγησε στο tie-break. Εκεί ο Ρουντ άρχισε να καταρρέει. Τα αμέτρητα λάθη, αλλά και η αλλαγή πλάνου στα χτυπήματα του Αλκαράθ, του έδωσαν εκ νέου το προβάδισμα στον τελικό με 2-1.

Το 4ο σετ ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα. Από τη μια πλευρά ο Αλκαράθ κάνει απίθανα πράγματα πιέζοντας ακόμα περισσότερο τον Ρουντ, ενώ από την άλλη ο Νορβηγός στηρίζεται αποκλειστικά στο σερβίς του, το οποίο όμως κι αυτό θα τον εγκαταλείψει.

Ένα break ήταν αρκετό για τον 19χρονο Ισπανό (4-2), ο οποίος στη συνέχεια έκλεισε εύκολα το παιχνίδι με 6-3, γράφοντας στη Νέα Υόρκη τη δική του “χρυσή” ιστορία μετά από συνολικά 23 ώρες και 54 λεπτά(!) παραμονής στο κορτ μέσα σε δύο εβδομάδες.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις