fbpx

Ρουντ: «Ο Κάρλος είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου»

Ρουντ: «Ο Κάρλος είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου»

Ο Κάσπερ Ρουντ μπορεί να ηττήθηκε στον τελικό του US Open από τον Κάρλος Αλκαράθ, ωστόσο τα επιτεύγματά του μέσα στο 2022 μόνο λίγα δεν είναι. Ο Νορβηγός κατάφερε μέσα στη χρονιά να φτάσει σε δύο τελικούς Grand Slam (Roland Garros, US Open), τους οποίους έχασε από…ισπανικές ρακέτες (Ναδάλ, Αλκαράθ), ενώ παράλληλα από τη Δευτέρα θα είναι στο Νο. 2 του κόσμου.

Ο 23χρονος Νορβηγός στις δηλώσεις του, αμέσως μετά το παιχνίδι, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον 19χρονο Ισπανό τον οποίον και χαρακτήρισε ως τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο.

«Για μένα αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο.», είπε ο Ρουντ. «Όπως όλα δείχνουν είναι από τα σπάνια ταλέντα που εμφανίζονται κάθε τόσο στον αθλητισμό.»

«Είναι πραγματικά πολύ γρήγορος. Έχει υπέροχη κίνηση στο παιχνίδι του. Μπορεί να φτάσει μπάλες με τέτοιο τρόπο που πιθανότητα δεν έχουμε ξαναδεί. Ο Κάρλος είναι ένα είδος μείγματος. Είναι γρήγορος και ευέλικτος. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Είναι δύσκολο να τον λυγίσεις.»

«Μερικές φορές δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι είναι 19 ετών, αλλά ναι είναι 4 χρόνια νεότερα από μένα. Είναι απίστευτο!»

Ο Νορβηγός αναφέρθηκε και στο αγωνιστικό κομμάτι του τελικού. «Ο Κάρλος ανέβασε ρυθμό όταν το χρειάστηκε. Στο 3ο σετ είχα δύο set-points και δεν μπόρεσα να το διαχειριστώ. Απλά έπαιξε πολύ καλά στα σημεία που έπρεπε να παίξει. Το έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν, ανεβάζει ταχύτητα όταν το χρειάζεται.»

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις