fbpx

US Open: ΜάκΕνρο και Βιλάντερ αναλύουν τον Κάσπερ Ρούουντ

US Open: ΜάκΕνρο και Βιλάντερ αναλύουν τον Κάσπερ Ρούουντ

 Ο Νορβηγός Κάσπερ Ρούουντ και ο Ισπανός Κάρλος Αλκαράθ θα αναμετρηθούν στον τελικό του US Open όχι μόνο για τον πρώτο τους τίτλο Γκραν Σλαμ αλλά και για την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Τζον ΜάκΕνρο: «Ο Κάσπερ τα πηγαίνει σπουδαία, υποστήριξε την παρουσία του στο γαλλικό όπεν και δείχνει εξαιρετικός. Έχει την ευκαιρία να νικήσει. Είναι ταπεινός, δεν πρόκειται να ξεσηκώσει το κοινό όπως μπορεί να κάνει ο Αλκαράθ αλλά είναι μία αξία για το παιχνίδι. Είναι εξαιρετικά σταθερός, δουλεύεις σκληρά, περνάει τα τελευταία χρόνια στην ακαδημία του Ναδάλ και βλέπω πόσο τον έχει βοηθήσει. Στο γαλλικό όπεν ήταν επηρεασμένος από το γεγονός ότι θα αντιμετώπιζε τον Ράφαελ Ναδάλ, ποιος δεν θα ήταν; Τώρα δείχνει να παίζει καλύτερα και το πιστεύει περισσότερο. Είδα βέβαια τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο στις κερκίδες τις προάλλες, πήρε τίτλο στα 21 και πίστευε ότι θα πάρει κι άλλους αλλά δεν τα κατάφερε. Για κάθε Ναδάλ που έχει πάρει 22, υπάρχουν άλλοι που ποτέ δεν είχαν την ευκαιρία να πάρουν έναν. Ένα από τα πράγματα που θα θέλουμε να τον ρωτήσουμε στο μέλλον είναι αν πιστεύει ότι είναι καλύτερος σε σκληρό κορτ ή στο χώμα. Τα αποτελέσματά του είναι καλύτερα στο χώμα αλλά του αρέσει να είναι επιθετικός, δεν το παραδέχεται αλλά του αρέσουν τα σκληρά κορτ επειδή έχει βελτιωθεί το σερβίς του. Είναι πολύ σταθερός και πολύ εντυπωσιακός».

Ματς Βιλάντερ: «Η κατάκτηση του πρώτου σετ στον ημιτελικό ήταν κάτι πολύ σημαντικό για εκείνον αλλά μερικές φορές είναι εύκολο να χαλαρώσεις και όχι πάντα με την καλή έννοια οπότε εντυπωσιάστηκα με τον τρόπο που έπαιξε στο δεύτερο. Ήμουν εξαιρετικά εντυπωσιασμένος με το επίπεδό του και στο τέταρτο σετ. Για εμένα, το πιο σημαντικό κομμάτι που δεν έχω δει ακόμα στον Κάσπερ είναι αυτά τα μικρά χτυπήματα, τα μικρά σλάις, να πλησιάζει στο φιλέ. Αυτό μου λέει ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης αλλά έχει τη θέληση να το κάνει όποτε χρειάζεται. Νομίζω ότι είναι η αρχή μίας σπουδαίας καριέρας στα σκληρά κορτ και θα έχει μεγάλη καριέρα στα αυτά και θεωρώ ότι το σερβίς του είναι ένα μεγάλο όπλο στα ταχύτερα κορτ οπότε μου αρέσει η κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Σίγουρα έχει καλές πιθανότητες στον τελικό και νομίζω ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και σε σωματικό επίπεδο».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις