fbpx

US Open: Κατέκτησε και τη Νέα Υόρκη η απίστευτη Σφιόντεκ! (vid)

US Open: Κατέκτησε και τη Νέα Υόρκη η απίστευτη Σφιόντεκ! (vid)

Η Νο. 1 του κόσμου, Ίγκα Σφιόντεκ δυσκολεύτηκε μόνο για ένα σετ απέναντι στην Ονς Ζαμπέρ την οποία και κέρδισε με 6-2, 7-6(5) μετά από περίπου 2 ώρες κατακτώντας, μετά το Roland Garros και το US Open, φτάνοντας συνολικά τα 3 Grand Slams στην καριέρα της.

Η Πολωνή έφτασε τους 10 σερί τίτλους καριέρας, χωρίς να έχει χάσει σετ (20-0), έγινε η 7η μόλις παίκτρια στην εποχή των όπεν, που κάνει το 3/3 σε Grand Slam, η 9η που κατακτά 3 Majors πριν κλείσει τα 22 χρόνια ζωής, αλλά και η πρώτη που κερδίζει 7 τίτλους σε μια σεζόν μετά από την Σερίνα Γουίλιαμς (2004).

Η Σφιόντεκ ολοκλήρωσε τον τελικό έχοντας 19 winners, αλλά και 30 αβίαστα λάθη, τα 22 από αυτά στο 2ο σετ(!), απειλώντας παράλληλα 12 φορές το σερβίς της Ζαμπέρ, εκμεταλλευόμενη τις 5 από αυτές.

Από την πλευρά της η Τυνήσια τελείωσε το παιχνίδι με 14 winners και 33 αβίαστα λάθη με τα 28 να σημειώνονται στο 2ο σκέλος του τελικού!

Ένας τελικός όπου στο 1ο κομμάτι του είδε τη Σφιόντεκ να κυριαρχεί με το γνωστό απόλυτο παιχνίδι γραμμών, το ασταμάτητο τρέξιμο σε όλο το κορτ, αλλά και την αποτελεσματικότητα στα break-points (3/4).

Αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει με 6-2 μέσα σε 31 λεπτά έχοντας παραχωρήσει μόλις 7 πόντους στο σερβίς της, ενώ η ίδια έκανε εξαιρετική δουλειά στις επιστροφές κερδίζοντας τους διπλάσιους πόντους στο σερβίς της Ζαμπέρ (14).

Στο 2ο σετ η Τυνήσια αποφάσισε να…εμφανιστεί στο κορτ, αφού πρώτα όμως η Σφιόντεκ είχε πάρει προβάδισμα με 3-0! Η Ζαμπέρ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και άρχισε να ρισκάρει. Προσαρμόστηκε τέλεια στο baseline παιχνίδι της Σφιόντεκ και από τη στιγμή που άρχισε να παίζει την Πολωνή με βαθιές μπάλες, αλλά και να επιτίθεται στο σερβίς της, κατάφερε να πάρει πίσω το χαμένο της σερβίς (3-2).

Ένα νέο break από τη Σφιόντεκ, η οποία είχε αρχίσει να κάνει συνεχόμενα λάθη, έφερε την Πολωνή και πάλι στο +2 games στο σετ. Ωστόσο, η Ζαμπέρ με break back και με hold στη συνέχεια, ισοφάρισε σε 4-4 και λίγο αργότερα οδήγησε το σετ στο tie-break.

Εκεί όμως η Σφιόντεκ απέδειξε για ποιο λόγο είναι στο Νο. 1 του κόσμου. Με ανώτερο πνευματικά επίπεδο, αλλά και αφόρητη πίεση στις μπάλες της Ζαμπέρ, κατάφερε να φτάσει στη νίκη και στον 3ο Grand Slam τίτλο στην καριέρα της.

Η Πολωνή μετά το US Open θα παραμείνει στο Νο. 1 του κόσμου, ενώ η Ζαμπέρ από την πλευρά της κέρδισε τρεις θέσεις ανεβαίνοντας στο Νο. 2 της κατάταξης της WTA.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις