fbpx

US Open: Ο Αλκαράθ κέρδισε τον Τιάφο και έκλεισε θέση για τον ιστορικό τελικό με τον Ρουντ

US Open: Ο Αλκαράθ κέρδισε τον Τιάφο και έκλεισε θέση για τον ιστορικό τελικό με τον Ρουντ

Ο Κάρλος Αλκαράθ, παίζοντας το τρίτο διαδοχικό 5σετο κατάφερε να ξεπεράσει και το εμπόδιο του Αμερικανού Φράνσις Τιάφο επικρατώντας με 6-7(6), 6-3, 6-1, 6-7(5), 6-3 μετά από 4 ώρες και 15 λεπτά στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του US Open που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στη Νέα Υόρκη (29/8-11/9).

Με αυτή τη νίκη ο Ισπανός εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον τελικό εκεί όπου θα παλέψει απέναντι στον Κάσπερ Ρουντ όχι μόνο για την κατάκτηση του 1ου Grand Slam καριέρας, αλλά και για την άνοδο στο Νο. 1 του κόσμου στην κατάταξη της ATP.

Ο Νο. 4 του κόσμου τελείωσε το συγκλονιστικό (από τα μέσα του 4ου σετ και μετά) παιχνίδι, έχοντας 59 winners και 37 αβίαστα λάθη, ενώ αντίθετα για μία ακόμη αναμέτρηση έδειξε αναποτελεσματικός στις ευκαιρίες για break ολοκληρώνοντας τον ημιτελικό με 9/20 break-points!

Από τη μεριά του ο…επίμονος Τιάφο βρήκε 15 άσους, είχε 51 winners, αλλά και 53 αβίαστα λάθη με τα περισσότερα να του κοστίζουν στο 5ο και καθοριστικό σετ.

Το 1ο και κάπως νευρικό, σετ πήγε στον Αμερικανό που κέρδισε ένα ακόμη tie-break στο τουρνουά, ενώ από εκεί και πέρα ακολούθησε ένα…κρεσέντο του Αλκαράθ, ο οποίος στα επόμενα δύο σετ ήταν αδιανόητος παραχωρώντας μόλις τέσσερα games στον Τιάφο παίρνοντας το προβάδισμα με 2-1.

Ο Ισπανός συνέχισε να…χορεύει με σεμιναριακό foot-work στο κορτ του Arthur Ashe μέχρι τα μέσα του 4ου σετ (3-1) όπου και ξεκίνησε η αντεπίθεση του Τιάφο. Αφού αρχικά πήρε πίσω το break και αφού στη συνέχεια έσβησε με απίστευτο τρόπο το πρώτο match-point του αγώνα, στη συνέχεια το κατέκτησε και πάλι στο tie-break ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Ο Αμερικανός ωστόσο έπαιζε με τη…ρεζέρβα καθώς η ενέργεια τον εγκατέλειπε με το κοινό να μπαίνει στην εξίσωση προσπαθώντας να του δώσει ώθηση για το τελευταίο σετ, κάτι που αρχικά το κατάφερε με τον Νο. 26 του κόσμου να παίρνει πίσω το χαμένο του σερβίς (2-2).

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Από εκεί και πέρα ο Αλκαράθ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του κορτ και φτάνοντας σε δύο break πήρε τη νίκη και τη μεγαλύτερη πρόκριση της καριέρας του σφραγίζοντας το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής.

Μετά από την 50η (50-9) νίκη φέτος στο Tour, ο Αλκαράθ βρίσκεται για την ώρα στο Νο. 1 του κόσμου (στο live ranking) και πλέον πρέπει να κερδίσει και τον Ρουντ για να το κρατήσει την ερχόμενη Δευτέρα όπου θα ανακοινωθεί η επίσημη κατάταξη.

Φυσικά το Νο. 1 κυνηγάει και ο Νορβηγός, που νωρίτερα κέρδισε με εμφατικό τρόπο τον Κάρεν Χατσάνοφ, κάτι που σημαίνει ότι η αναμέτρηση της Κυριακής (22:00) αναμένεται συναρπαστική, αλλά και ιστορική.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις