fbpx

US Open: Στα ημιτελικά ο Τιάφο (vid)

US Open: Στα ημιτελικά ο Τιάφο (vid)

Η πορεία του Φράνσις Τιάφο συνεχίζεται και πλέον είναι στα ημιτελικά του US Open περνώντας στα τρία σετ το εμπόδιο του Αντρέι Ρούμπλεφ. Ο νούμερο 22 του ταμπλό προκάλεσε σοκ όταν νίκησε τον Ράφαελ Ναδάλ στον τέταρτο γύρο, ωστόσο δεν ήταν αποφασισμένος να μείνει εκεί όπως έδειξε με την εντυπωσιακή του νίκη με 7-6 (7-3) 7-6 (7-0) 6-4 απέναντι στον Ρούμπλεφ.

 Με τη νίκη αυτή ο Αμερικανός θα δώσει το παρών για πρώτη φορά σε έναν ημιτελικό Γκραν Σλαμ. Η απόφαση να κλείσει η οροφή σήμανε την καθυστέρηση, κάτι που έκανε μεγαλύτερη την ένταση και το πρώτο σετ ήταν πολύ αμφίρροπο οπότε δίκαια κρίθηκε στη διαδικασία του τάι μπρέικ, με τον Τιάφο να διατηρεί την ψυχραιμία του και να το κάνει δικό του με 7-3. Το σερβίς δεν έσπασε και στο δεύτερο κομμάτι του ματς με τον Αμερικανό να εμφανίζεται περισσότερο συγκεντρωμένος και με τη βοήθεια του κοινού τα κατάφερε ξανά με τον ίδιο τρόπο αποκτώντας προβάδισμα δύο σετ.

Η πίεση από εκεί και πέρα φάνηκε πολύ μεγάλη για τον Ρούμπλεφ που δέχθηκε μπρέικ από τον Τιάφο στο έβδομο γκέιμ του τρίτου σετ που ήταν και το πρώτο μπρέικ του ματς. Ο Αμερικανός φάνηκε να απολαμβάνει την κατάσταση και την στήριξη του κοινού και πήρε τα δύο από τα επόμενα τρία γκέιμ φτάνοντας στη νίκη και την πρόκριση.

https://www.youtube.com/watch?v=3w2T2yCUZ4I&ab_channel=TennisTime
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις