fbpx

US Open: Δυσκολεύτηκε για ένα σετ, αλλά πέρασε στα ημιτελικά η Σφιόντεκ (vid)

US Open: Δυσκολεύτηκε για ένα σετ, αλλά πέρασε στα ημιτελικά η Σφιόντεκ (vid)

H Πολωνή και Νο. 1 του κόσμου, Ίγκα Σφιόντεκ χρειάστηκε περίπου 2 ώρες (1:55) για να καταφέρει να κάμψει την αντίσταση της Αμερικανίδας (Νο. 8) Τζέσικα Πεγκούλα επικρατώντας με 6-3, 7-6(4), εξασφαλίζοντας την παρουσία της στα ημιτελικά του US Open, το οποίο πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στη Νέα Υόρκη (29/8-11/9).

Αυτή είναι η τρίτη φορά, τη φετινή σεζόν, που η Σφιόντεκ φτάνει σε ημιτελική φάση Grand Slam (Australian Open, Roland Garros, US Open), σημειώνοντας παράλληλα την 55η νίκη της μέσα στο 2022 (55-7). Η τελευταία παίκτρια που κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερες νίκες, ήταν η Άσλεϊ Μπάρτι (57) το 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πολωνή είναι είναι το πρώτο Νο. 1 στην κατάταξη της WTA που καταφέρνει να φτάσει στα ημιτελικά του αμερικανικού όπεν μετά τη Σερίνα Γουίλιαμς το 2016.

Αγωνιστικά, οι δύο παίκτριες αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα από τη θέση του σερβίς, ειδικά στο 2ο σετ εκεί όπου Σφιόντεκ και Πεγκούλα μπόρεσαν να κρατήσουν από (μόλις) μια φορά το σερβίς τους μέχρι να λύσουν τις διαφορές τους στο tie-break.

H Πολωνή τελείωσε το παιχνίδι με μόλις 50% κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς (41% στο 2ο σετ), σημειώνοντας συνολικά 22 winners και κάνοντας 32 αβίαστα λάθη, ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 7 από τις 11 ευκαιρίες για break (64%).

Αντίθετα η Πεγκούλα ταλαιπωρήθηκε αρκετά από το 2ο σερβίς της (μόλις 21%) ενώ εξαργύρωσε τις μισές ευκαιρίες για break (50%).

Στο 1ο σετ ξεκίνησε με ένα πολύ δύσκολο hold για τη Σφιόντεκ (1-0), ωστόσο στη συνέχεια η Πεγκούλα βρήκε τον τρόπο να φτάσει σε break παίρνοντας προβάδισμα με 3-2. Αυτό όμως ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game για την Αμερικανίδα στο 1ο σετ.

Ακολούθησε ένα εντυπωσιακό σερί 4-0 από τη Σφιόντεκ, η οποία κατέκτησε το 1ο σκέλος του προημιτελικού με 6-4 κάνοντας το 1-0.

Στο 2ο σετ, οι δύο παίκτριες κατάφεραν να κρατήσουν μόλις μία φορά το σερβίς τους, με τη Σφιόντεκ να παραμένει ψύχραιμη στα κρίσιμα σημεία του tie-break φτάνοντας στη νίκη με 7/4 και στην πρόκριση για τα ημιτελικά (ξημερώματα Παρασκευής), όπου θα αντιμετωπίσει την Άρινα Σαμπαλένκα που νωρίτερα κέρδισε την Καρολίνα Πλίσκοβα με 6-1, 7-6(4).

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις