fbpx

Γεγκορεϊτσένκο: «Ήμουν Νο 1 στις γυναίκες και Νο 9 στην κατάταξη των ανδρών»!

Γεγκορεϊτσένκο: «Ήμουν Νο 1 στις γυναίκες και Νο 9 στην κατάταξη των ανδρών»!

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες παρουσίες στον κόσμο του padel είναι η Κατερίνα Γεγκορεϊτσένκο. Η 29χρονη Ουκρανή βρίσκεται τους τελευταίους μήνες, λόγω του πολέμου στη χώρα της, στη Βαρκελώνη και εκεί σχεδιάζει τα επόμενα βήματα της καριέρας της.

Η Γεγκορεϊτσένκο αναφέρθηκε στο το πώς μπήκε στο padel επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ (όπου μεγάλωσε) στην Ουκρανία, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως είχε καταφέρει να μπει μέχρι και στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης των… ανδρών στην Ουκρανία!

“Λατρεύω αυτό το σπορ. Είναι μία μεγάλη πρόκληση για εμένα από τη στιγμή που το άρχισα και ακόμη έχω πολλά να μάθω. Όταν επέστρεψα από τις ΗΠΑ, υπήρχαν ελάχιστοι σύλλογοι padel στην Ουκρανία. Ήμουν ουσιαστικά η μοναδική γυναίκα που έπαιζε, οπότε άρχισα να παίζω με άνδρες. Όλο και περισσότερος κόσμος άρχισε να παίζει, αλλά εγώ έπαιζα απέναντι σε άνδρες τρεις-τέσσερις φορές την εβδομάδα, άρα έγινα και καλύτερη.

Οι άνδρες δεν με αντιμετώπιζαν ως γυναίκα, έπαιζαν απέναντί μου χτυπώντας με όλη τους τη δύναμη. Δεν το λες και πολύ ιπποτικό, αλλά τα σπορ είναι σπορ. Έναν χρόνο αργότερα ήμουν το Νο1 της κατάταξης των γυναικών στην Ουκρανία και Νο9 στην κατάταξη των ανδρών! Μου επέτρεπαν να παίζω μαζί τους, διότι κόντρα σε άλλες γυναίκες βαριόμουν.

Το να παίζω padel ήταν σχεδόν το πρώτο πράγμα που άρχισα να κάνω από τότε που έφτασα στην Ισπανία. Ήταν σχεδόν σαν ένα όνειρο. Εδώ επίσης παίζω μονάχα με άνδρες. Δεν παίζω επαγγελματικά αυτή τη στιγμή, εστιάζω περισσότερο στον στόχο μου να μπω στο Top 100 του beach tennis. Βρίσκομαι σήμερα στο Νο117, άρα πολύ κοντά στον στόχο μου.

Παράλληλα, κατέκτησα δύο τουρνουά padel μεικτών ζευγαριών. Θα ήθελα πολύ να βρω μία παρτενέρ στο επίπεδό μου και να δοκιμάσουμε να παίξουμε μαζί απέναντι σε άλλες κοπέλες, στο υψηλότερο επίπεδο”, ανέφερε στις δηλώσεις της η Γεγκορεϊτσένκο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις