fbpx

ATP Finals: Εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους Τσιτσιπάς και Αλκαράθ στο Τορίνο

ATP Finals: Εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους Τσιτσιπάς και Αλκαράθ στο Τορίνο

Ο Κάρλος Αλκαράθ και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ακολούθησαν τον Ράφα Ναδάλ, στα ATP Finals. Ο Ισπανός, για να «κλειδώσει» τη συμμετοχή του στα ημιτελικά του US Open, νίκησε τον Γιάνικ Σίνερ, σε ένα παιχνίδι 5 ωρών και 15 λεπτών.

Ο Αλκαράθ είναι στη 2η θέση της σχετικής κατάταξης με 5.180 βαθμούς, ενώ ακολουθεί ο Τσιτσιπάς με 4.630.

Να σημειωθεί ότι, στους τελικούς της ATP του Νοεμβρίου, του τελευταίου μεγάλου τουρνουά της σεζόν, προκρίνονται οι 8 καλύτεροι παίκτες της χρονιάς. 

Για τον Αλκαράθ αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί στους τελικούς της ATP, ενώ από τη μεριά του ο Τσιτσιπάς (πρωταθλητής στο Λονδίνο το 2019) θα συμμετάσχει για 4η φορά στο σημαντικό τουρνουά, έχοντας μια κατάκτηση, αλλά και δύο αποκλεισμούς από τους ομίλους (2020, 2021).

Επόμενος υποψήφιος αναμένεται να είναι ο Κάσπερ Ρουντ, ο οποίος συνεχίζει στο US Open, έχοντας φτάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης, με τον Νορβηγό να έχει 4.405 βαθμούς, ενώ το όριο πρόκρισης βρίσκεται στους 4.445 βαθμούς.

Από εκεί και πέρα γίνεται μια μεγάλη μάχη με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ να είναι στο Νο5, ενώ τον ακολουθούν Αντρέι Ρούμπλεφ, Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος αναμένεται να υποχωρήσει κι άλλο στην κατάταξη καθώς δεν έχει ακόμα επιστρέψει στη ενεργό δράση μετά το σοκαριστικό τραυματισμό του στον δεξί αστράγαλο, στα ημιτελικά του Roland Garros.

Δείτε το Top-8:

Ράφα Ναδάλ (Ισπανία): 5.810

Κάρλος Αλκαράθ (Ισπανία): 5.180

Στέφανος Τσιτσιπάς (Ισπανία): 4.630

Κάσπερ Ρουντ (Νορβηγία): 4.405

Ντανίλ Μεντβέντεφ (Ρωσία): 3.375

Αντρέι Ρούμπλεφ (Ρωσία): 3.055

Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ (Καναδάς): 2.860

Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία): 2.700

*Οι βαθμοί είναι από το live ranking και αναμένεται να αλλάξουν

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις